LE: Milojević neće o Rikardinju, oprezan u prognozama!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije želeo da komentariše izostanak Brazilca Rikardinja sa revanš meča protiv Sparte u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Fudbal 02.08.2017 | 22:15
LE: Milojević neće o Rikardinju, oprezan u prognozama!
Jedno od najvećih pojačanja crveno-belih ovog leta je ostalo u Beogradu, a pretpostavlja se da je razlog loša forma.

"Ja bih voleo da pričamo o igračima koji su doputovali, a ne onima koji nisu. Ima neki razlog što nije doputovao. U ovom trenutku je to moj odgovor", rekao je Milojević.

Zvezda je u prvom meču savladala Spartu 2:0, pa je u odličnoj situaciji pred drugih 90 minuta protiv češkog velikana. Ipak, trener nije želeo da komentariše ni situaciju da mu se odmah "ponudi" 0:0.

"Opet bih ostao pri mom stavu, niti je moja filozofija ta filozofija. Ne volim da pričam o hipotetičkim stvarima – šta bi bilo, kad bi bilo. Bilo koje razmišljanje u tom pravcu nije dobro",rekao je Milojević.

Crveno-beli su pomalo iznenadili dominantnom predstavom u prvom susretu, a uoči revanša mnogi su već otpisali Spartu, čak i Česi.

"Znate da je Sparta bila u grupi jačih protivnika, mi nemamo taj rejting. Sparta je dobar kolektiv i klub, ne treba mnogo trošiti reči. Znamo šta je uradila i tokom ovog prelaznog roka i koliko ulažu u tim. Mi smo odigrali samo jedno poluvreme do sada", istakao je trener Zvezde.

Revanš meč između Sparte i Zvezde na programu je u četvrtak od 19 časova, a crveno-beli bi trebalo da imaju podršku oko 2.000 svojih navijača.

Trener Zvezde ne planira da mnogo menja u sistemu igre u odnosu na prvi susret u Beogradu.

"U prvoj utakmici sigurno niko filozofija sparte nije bila da se brani. Sigurno se spremamo na najbolji način. Ono štt je interesantno, od trenutka kada smo došli ovde, je da imamo stabilan sistem igre koji hoćemo da forsiramo. Dajem igračima konkretne zadatke na terenu, mislim da u svakom poslu treba da zadate konkretne zadatke da biste mogli da ih korigujete. Mnogo zavisi i od protivnika da li ćete izlaziti visoko ili ne, i to su neke stvari koje su nepredvidive, sigurno nećemo odstupati od tog pristupa, ali videćemo", rekao je Milojević.

Domaćin je pod velikim pritiskom jer mora da stigne dva gola zaostatka.

"I Sparta ima svoj sistem igre, ja sam rekao i pre prve utakmice da češki fudbal i liga su jaki, izuzetno. Nije slučajnost koliko predstavnika imaju u LŠ i LE, skoro su nadomak ispunjenja tih njihovih ciljeva. Znam šta znači i češka reprezentacija, imaju zapadnjački stil evropskog fudbala. Kako će se opredeliti Sparta da igra ja to ne znam. Više razmišljam o mojim igračima i onome što ćemo mi da uradimo na terenu. Poslednja informacija je da im se na utakmici sa Bohemijansom povredio turski igrač (štoper Semih) Kaja. Po informacijama koje imamo nije bezazlena situacija, ali želimo mu da se što pre vrati na teren", istakao je trener Zvezde.

Iako je Sparta dovela skoro dvocifren broj pojačanja ovog leta, nekoliko zvučnih, glavni adut ovog tima je ipak trener Andrea Stramačoni.

"Cenim Stramačonija, prošle godine smo radili u Grčkoj, on je bio trener Panatenaikosa, ja Panioniosa. Dobro znamo italijanski fudbal i njihov mentalitet, sigurno možemo da očekujemo sve. Ne znam koliko su u mogućnosti i šta bi moglo da nam se spremi, ali što se toga tiče. videćemo sutra. Da li nešto može da promeni što se tiče nekog sistema. Utakmica u Beogradu je jedno poluvreme i treba biti na zemlji, ja mislim da smo mi apsolutno na zemlji. Da poštujemo, to sam tražio od moje ekipe od prvog trenutka", rekao je Milojević.

Zvezda je u seriji od četiri uzastopne pobede.

"Sigurno da je to nešto što pokušavamo da radimo, neka statistika. Nešto gde se na kraju povlači crta. Sigurno je da kao i u fudbalu što znate, da bi prošli dalje morate da date gol, a da ga ne primite. Za sada imamo tu sreću i voleo bih da je što duže zadržimo", dodao je trener srpskog vicešampiona.

Zvezda već desetak godina nije ostvarila značajan rezultat u Evropi, a već 25 godina nije eliminisala nijednu češku ekipu.

"Uvek čujem te statistike i fasciniran sam što super radite svoj posao. To je samo potvrda tvrdnji gde se nalazi češki fudbal. Za jednog trenera je svaka naredna utakmica najvažnija. U mojoj karijeri jednostavno tako pristupam svemu tome. Bilo bi lepo kad bi se to dogodilo. Obe ekipe igraju da pobede i prođu dalje, i koja ekipa bude bolja u ove dve utakmice neka prođe", zaključio je Milojević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar