Видео: Коначно! Митровић први пут послије фебруара!

Намеће се Бенитесу – нови гол Митровића за Њукасл! Српски репрезентативац Александар Митровић наставио је са ефикасном игру у дресу Њукасла током предсезонских припрема.  Њукасл савладао Волфзбург са 3:1.

Фудбал 02.08.2017 | 18:30
Видео: Коначно! Митровић први пут послије фебруара!
Митровић је у среду донео вођство "свракама" у тест мечу са немачким Волфсбургом, рутински реализовавши полуконтру своје екипе у 38. минуту.

Србина је сјајно на десетак метара од гола пронашао Кристијан Ацу, а бивши нападач Партизана је лопту проследио испод голмана ривала на помоћном терену Волфсбург Арене.

Ово је Митровићу трећи гол у пет пријатељских утакмица, није био стрелац у првој против Хартса (2:1), те у прошлој против Мајнца (1:2).



У међувремену је тресао мреже Бредфорда (4:0) и Престона (1:1). Меч против Волфсбурга је трећи који је почео у првој постави овог лета.

Митровић се прошле сезоне није наиграо код менаџера Рафаела Бенитеса па се претходних недеља спекулисало о његовом одласку из Њукасла.

Крајем првог полувремена Њукасл је дуплирао вођство сјајним голом Мета Ричија из слободног ударца.



Двајт Гејл ће вероватно остати први шпиц Њукасла, али су акцијеАлександра Митровића код Рафе Бенитеза управо порасле. Српски голгетер уклонио је гол баријеру у пријатељској утакмици против Волфзбурга у коме су Свраке победиле са 3:1, а 22-годишњи нападач постигао први погодак за клуб још од 11. фебруара и судара са Вулверхемптоном.

Истина, у дресу репрезентације тај се пост никад није осетио, па јеМитровић био стрелац и у победи над Грузијом у Тбилисију, те каснијем ремију са Велсом у Београду. Али на клупском нивоу једноставно га није хтело. Све до данас.

Пре но што је наштеловао нишанске справе, промашио је једну добру шансу, добио и жути картон - чини се престрого - због реакције када је сматрао да је Њукасл оштећен за пенал, али је на крају своје обавио. Убедљиво најбољи појединац меча Кристијан Атсу послао је савршену лопту, а Митровић рутински лопту проследио у противничку мрежу.

Нажалост, измењен је већ на полувремену, али је оставио знатно бољи утисак него у првим припремним утакмицама Њукасла пред порватак у Премијер лигу. Уосталом, цео тим је играо боље него до сада. Поред Митровића, стрелци су били и Мет Ричи из слободног ударца и Кристијан Атсу. Утешни гол за Волфзбург је са пенала постигао Јунус Мали.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар