Video: Konačno! Mitrović prvi put poslije februara!

Nameće se Benitesu – novi gol Mitrovića za Njukasl! Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović nastavio je sa efikasnom igru u dresu Njukasla tokom predsezonskih priprema.  Njukasl savladao Volfzburg sa 3:1.

Fudbal 02.08.2017 | 18:30
Video: Konačno! Mitrović prvi put poslije februara!
Mitrović je u sredu doneo vođstvo "svrakama" u test meču sa nemačkim Volfsburgom, rutinski realizovavši polukontru svoje ekipe u 38. minutu.

Srbina je sjajno na desetak metara od gola pronašao Kristijan Acu, a bivši napadač Partizana je loptu prosledio ispod golmana rivala na pomoćnom terenu Volfsburg Arene.

Ovo je Mitroviću treći gol u pet prijateljskih utakmica, nije bio strelac u prvoj protiv Hartsa (2:1), te u prošloj protiv Majnca (1:2).



U međuvremenu je tresao mreže Bredforda (4:0) i Prestona (1:1). Meč protiv Volfsburga je treći koji je počeo u prvoj postavi ovog leta.

Mitrović se prošle sezone nije naigrao kod menadžera Rafaela Benitesa pa se prethodnih nedelja spekulisalo o njegovom odlasku iz Njukasla.

Krajem prvog poluvremena Njukasl je duplirao vođstvo sjajnim golom Meta Ričija iz slobodnog udarca.



Dvajt Gejl će verovatno ostati prvi špic Njukasla, ali su akcijeAleksandra Mitrovića kod Rafe Beniteza upravo porasle. Srpski golgeter uklonio je gol barijeru u prijateljskoj utakmici protiv Volfzburga u kome su Svrake pobedile sa 3:1, a 22-godišnji napadač postigao prvi pogodak za klub još od 11. februara i sudara sa Vulverhemptonom.

Istina, u dresu reprezentacije taj se post nikad nije osetio, pa jeMitrović bio strelac i u pobedi nad Gruzijom u Tbilisiju, te kasnijem remiju sa Velsom u Beogradu. Ali na klupskom nivou jednostavno ga nije htelo. Sve do danas.

Pre no što je naštelovao nišanske sprave, promašio je jednu dobru šansu, dobio i žuti karton - čini se prestrogo - zbog reakcije kada je smatrao da je Njukasl oštećen za penal, ali je na kraju svoje obavio. Ubedljivo najbolji pojedinac meča Kristijan Atsu poslao je savršenu loptu, a Mitrović rutinski loptu prosledio u protivničku mrežu.

Nažalost, izmenjen je već na poluvremenu, ali je ostavio znatno bolji utisak nego u prvim pripremnim utakmicama Njukasla pred porvatak u Premijer ligu. Uostalom, ceo tim je igrao bolje nego do sada. Pored Mitrovića, strelci su bili i Met Riči iz slobodnog udarca i Kristijan Atsu. Utešni gol za Volfzburg je sa penala postigao Junus Mali.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar