"Змајићи" у четвртфиналу Еуробаскета!

Јуниорска репрезентација Босне и Херцеговине (У-18) изборила је пласман међу осам најбољих на Европском првенству у Словачкој.

Кошарка 02.08.2017 | 16:45
"Змајићи" у четвртфиналу Еуробаскета!
"Змајићи" су у сриједу поподне у "Хант Арени" у Братислави послије драматичне завршнице савладали вршњаке из Словеније и изборила пласман у четвртфинале, гдје чекају побједника двобоја између Србије и Њемачке.

БиХ - Словенија 65:59 (12:17, 18:11, 16:18, 19:13)

Екипа Бориса Џидића није добро почела утакмицу пошто су "змајчеки" први период ријешили у своју корист са пет разлике (12:17), али су у другој четвртини "прорадили" Сани Чампара и Његош Сикираш, па се на одмор у полувремену отишло са предношћу "плус два" у корист БиХ (30:28).

У трећем кварталу се водила поприлично изједначена борба, тимови су се смјењивали у вођству, да би у финишу "змајићима" попустила концентрација што су искористили Словенци и успјели да стигну до изједначења 46:46 пред одлучујућих 10 минута.

ТИм из "Дежеле" је добио крила и с добром одбраном и неколико прецизних шутева стекао осјетнију предност од осам поена (59:51) на пет минута до краја.

Међутим, за само неколико минута БиХ је успјела да се врати у меч и поведе пред посљедњих 60 секунди првенствено захваљујући погоцима Стефана Аџића (62:59).

У пенал завршници, "змајићи" су били присебнији и стигли до пласмана међу осам најбољих на "Старом континенту".

Најефикаснији у екипи БиХ били су Сани Чампара са 20 поена, два мање постигао је Стефан Аџић, док је Његош Сикираш укњижио 10 погодака. Кош мање забиљежио је и Кенан Камењаш, док је најбољи скакач међу "змајићима" био Аљоша Јанковић са 10 скокова уз шест постигнутих поена.

У словеначком табору предњачио је Давид Краљ са 18 погодака.

У бици за пласман у полуфинале, "змајићи" ће играти против побједника меча између Србије и Њемачке (18 часова).

Подсјетимо, БиХ је у прва два кола групе Д савладала актуелног европског шампиона Француску 66:65, затим и домаћина ЕП Словачку 73:68, да би потом изгубила од Летоније (79:74).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар