"Zmajići" u četvrtfinalu Eurobasketa!

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-18) izborila je plasman među osam najboljih na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Košarka 02.08.2017 | 16:45
"Zmajići" u četvrtfinalu Eurobasketa!
"Zmajići" su u srijedu popodne u "Hant Areni" u Bratislavi poslije dramatične završnice savladali vršnjake iz Slovenije i izborila plasman u četvrtfinale, gdje čekaju pobjednika dvoboja između Srbije i Njemačke.

BiH - Slovenija 65:59 (12:17, 18:11, 16:18, 19:13)

Ekipa Borisa Džidića nije dobro počela utakmicu pošto su "zmajčeki" prvi period riješili u svoju korist sa pet razlike (12:17), ali su u drugoj četvrtini "proradili" Sani Čampara i Njegoš Sikiraš, pa se na odmor u poluvremenu otišlo sa prednošću "plus dva" u korist BiH (30:28).

U trećem kvartalu se vodila poprilično izjednačena borba, timovi su se smjenjivali u vođstvu, da bi u finišu "zmajićima" popustila koncentracija što su iskoristili Slovenci i uspjeli da stignu do izjednačenja 46:46 pred odlučujućih 10 minuta.

TIm iz "Dežele" je dobio krila i s dobrom odbranom i nekoliko preciznih šuteva stekao osjetniju prednost od osam poena (59:51) na pet minuta do kraja.

Međutim, za samo nekoliko minuta BiH je uspjela da se vrati u meč i povede pred posljednjih 60 sekundi prvenstveno zahvaljujući pogocima Stefana Adžića (62:59).

U penal završnici, "zmajići" su bili prisebniji i stigli do plasmana među osam najboljih na "Starom kontinentu".

Najefikasniji u ekipi BiH bili su Sani Čampara sa 20 poena, dva manje postigao je Stefan Adžić, dok je Njegoš Sikiraš uknjižio 10 pogodaka. Koš manje zabilježio je i Kenan Kamenjaš, dok je najbolji skakač među "zmajićima" bio Aljoša Janković sa 10 skokova uz šest postignutih poena.

U slovenačkom taboru prednjačio je David Kralj sa 18 pogodaka.

U bici za plasman u polufinale, "zmajići" će igrati protiv pobjednika meča između Srbije i Njemačke (18 časova).

Podsjetimo, BiH je u prva dva kola grupe D savladala aktuelnog evropskog šampiona Francusku 66:65, zatim i domaćina EP Slovačku 73:68, da bi potom izgubila od Letonije (79:74).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar