Анализа - ЛЕ: Звезда осваја Праг са крила...

Снага Немање Милића или Радоњићева брзина? Повратник Славољуб Срнић закуцан је у стартној постави. . .

Фудбал 03.08.2017 | 12:45
Анализа - ЛЕ: Звезда осваја Праг са крила...
Звезда мора да освоји Праг (или да одбрани предност из Београда од 2:0) преко крила! Оног дана када је сео на клупу српског вицешампиона Владан Милојевић је знао да у аманет добија и недефинисан играчки кадар, психички разорен после туробног завршетка сезоне. Знао је и да му време није савезник, јер је прва званична утакмица била већ 28. јуна.

Месец дана касније - потпуно друга слика. Као ниједан тренер пре њега (а ни после њега) Владан Милојевић не може да ужива у претходним резултатима, али је дан пре важног меча на слатким мукама.

Много тога у Звездином тиму биће исто као у Београду. Наравно да се од Кангеочекује да понови партију, да Боаћи опет одигра симултанку са штоперима чешког великана, да Родић и Жуле Стојковић буду персонификација савршене бековске игре... Али много тога на култној Летни (сада се тај стадион зове Ђенерали Арена) зависиће од учинка Звездиних крила. Ма ко год буде добио шансу.

А Владан Милојевић има широк избор. 

Сигурно је да ће на једном боку деловати Славољуб Срнић. Да ли је уопште потребно објашњавати зашто је брзоноги Шапчанин виђен у првих једанаест. Реч је о момку од поверења Владана Милојевића, који се одлично допуњује са Филипом Стојковићем. И то није све: Срнић је и код претходних тренера добијао шансу због навике (или квалитета) да перфектно одрађује све тактичке замисли. А Звезди ће у Прагу бити потребна и брза (због контранапада), али и дефанзивни посвећена крила.

Отуда Владан Милојевић има дилему када је у питању позиција левог крила. Можда игра Немање Милића у првом мечу није била лепа за око, тачно је да није био ни довољно опасан по гол Спарте, али... Некадашњи питомац ОФК Београда имао је озбиљну улогу у тријумфу од 2:0. Иако му то није приоритетни посао, Милић је снажним телом и чувањем лопте утицао на почетну иницијативу Црвене звезде. 

Ако је на једној страни искуство и стабилност Немање Милића, на другој је брзина и врцавост Немање Радоњића. Дојучерашњи члан Чукаричког за 15 минута београдског меча показао је да може да извади душу на памук Караваеву. Посебно у тренуцима када испред себе има брисан простор.

Претпоставка је да Спарта неће много чекати, да ће кренути свим силама напред... А то значи само једно: да ће утакмица на Летни бити као нацртана за Немању Радоњића. Тако делује на папиру, али... Радоњић је почео да се играчки рехабилитује, све указује да је Црвена звезда у њему добила велики капитал. Међутим, дуел у Прагу био би највећи у досадашњој каријери рођеног Нишлије. Тај податак сигурно мори и тренера Милојевића.

Наравно, можда ћете се ви запитати где је ту Рикардињо? Али чини се да је Бразилац „искрцкао“ прву туру кредита. Уосталом, то што га нема на списку путника за Праг довољно говори о томе шта Владан Милојевић мисли о његовим досадашњим партијама...

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар