Analiza - LE: Zvezda osvaja Prag sa krila...

Snaga Nemanje Milića ili Radonjićeva brzina? Povratnik Slavoljub Srnić zakucan je u startnoj postavi. . .

Fudbal 03.08.2017 | 12:45
Analiza - LE: Zvezda osvaja Prag sa krila...
Zvezda mora da osvoji Prag (ili da odbrani prednost iz Beograda od 2:0) preko krila! Onog dana kada je seo na klupu srpskog vicešampiona Vladan Milojević je znao da u amanet dobija i nedefinisan igrački kadar, psihički razoren posle turobnog završetka sezone. Znao je i da mu vreme nije saveznik, jer je prva zvanična utakmica bila već 28. juna.

Mesec dana kasnije - potpuno druga slika. Kao nijedan trener pre njega (a ni posle njega) Vladan Milojević ne može da uživa u prethodnim rezultatima, ali je dan pre važnog meča na slatkim mukama.

Mnogo toga u Zvezdinom timu biće isto kao u Beogradu. Naravno da se od Kangeočekuje da ponovi partiju, da Boaći opet odigra simultanku sa štoperima češkog velikana, da Rodić i Žule Stojković budu personifikacija savršene bekovske igre... Ali mnogo toga na kultnoj Letni (sada se taj stadion zove Đenerali Arena) zavisiće od učinka Zvezdinih krila. Ma ko god bude dobio šansu.

A Vladan Milojević ima širok izbor. 

Sigurno je da će na jednom boku delovati Slavoljub Srnić. Da li je uopšte potrebno objašnjavati zašto je brzonogi Šapčanin viđen u prvih jedanaest. Reč je o momku od poverenja Vladana Milojevića, koji se odlično dopunjuje sa Filipom Stojkovićem. I to nije sve: Srnić je i kod prethodnih trenera dobijao šansu zbog navike (ili kvaliteta) da perfektno odrađuje sve taktičke zamisli. A Zvezdi će u Pragu biti potrebna i brza (zbog kontranapada), ali i defanzivni posvećena krila.

Otuda Vladan Milojević ima dilemu kada je u pitanju pozicija levog krila. Možda igra Nemanje Milića u prvom meču nije bila lepa za oko, tačno je da nije bio ni dovoljno opasan po gol Sparte, ali... Nekadašnji pitomac OFK Beograda imao je ozbiljnu ulogu u trijumfu od 2:0. Iako mu to nije prioritetni posao, Milić je snažnim telom i čuvanjem lopte uticao na početnu inicijativu Crvene zvezde. 

Ako je na jednoj strani iskustvo i stabilnost Nemanje Milića, na drugoj je brzina i vrcavost Nemanje Radonjića. Dojučerašnji član Čukaričkog za 15 minuta beogradskog meča pokazao je da može da izvadi dušu na pamuk Karavaevu. Posebno u trenucima kada ispred sebe ima brisan prostor.

Pretpostavka je da Sparta neće mnogo čekati, da će krenuti svim silama napred... A to znači samo jedno: da će utakmica na Letni biti kao nacrtana za Nemanju Radonjića. Tako deluje na papiru, ali... Radonjić je počeo da se igrački rehabilituje, sve ukazuje da je Crvena zvezda u njemu dobila veliki kapital. Međutim, duel u Pragu bio bi najveći u dosadašnjoj karijeri rođenog Nišlije. Taj podatak sigurno mori i trenera Milojevića.

Naravno, možda ćete se vi zapitati gde je tu Rikardinjo? Ali čini se da je Brazilac „iskrckao“ prvu turu kredita. Uostalom, to što ga nema na spisku putnika za Prag dovoljno govori o tome šta Vladan Milojević misli o njegovim dosadašnjim partijama...

Izvor: mozzartsport

foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar