Из Звезде у Јаблонец

Дан након што је споразумно раскинуо уговор са Црвеном звездом, Јововић је потписао уговор са чешким клубом.

Фудбал 02.08.2017 | 17:15
Из Звезде у Јаблонец
Дан након што се са Црвеном звездом договорио око споразумног раскида уговора, црногорски репрезентативац Владимир Јововић постао је фудбалер чешког Јаблонеца.

Овај 22-годишњак прошао је данас прегледе у градићу на сјеверу Чешке и са седмопласираним тимом тамошње Прве лиге потписао уговор на годину дана са могућношћу продужетка на још двије године.

Јововић је у Црвену звезду стигао љета 2015, али се није изборио за мјесто у првом тиму, па је црвено-бијеле напустио послије одиграних 15 минута у првом тиму и чак три позајмице на којима је потврдио да има потенцијал да направи добру каријеру.

У ОФК Београду је дао пет голова уз три асистенције на 12 мечева, у Спартаку дао гол на 12 утакмица, а у Напретку гол и асистенцију на десет мечева.

Јововић је за младу репрезентацију Црне Горе забиљежио осам наступа, а деби у сениорском тиму забележио је још 17. новембра 2013. године против Луксембурга. Он ће се већ у сриједу прикључити тренинзима првог тима, а први наредни меч Јаблонец игра за викенд са Викторијом Плзен.

"Дошао је на препоруку менаџера Игора Глушчевића. Успјели смо да остваримо трансфер у складу са нашим финансијским могућностима, он је играч који има перспективу и вољели бисмо да Владимир остане са нама још дуго", рекао је први оперативац зелено-бијелих, Петр Флодрман.

"Драго ми је што сам довео оваквог играча у Јаблонец. Он је репрезентативац Црне Горе. Млад је играч и показаће да има квалитет и да може да помогне Јаблонецу", рекао је Глушчевић, који је посредовао у овом трансферу.

Јововић је један од бројних играча који су овог љета без обештећења напустили Црвену звезду која је, упркос томе, успјела да оствари завидан профит на одласцима и доласцима фудбалера.

Док не научи чешки, Јововић ће у новој средини моћи да се споразумијева са српским интернационалцем Николом Јанковићем, бившим играчем Чукаричког, као и босанско-херцеговачким фудбалером Мизрадом Механовићем. Све остало су Чеси.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар