Iz Zvezde u Jablonec

Dan nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, Jovović je potpisao ugovor sa češkim klubom.

Fudbal 02.08.2017 | 17:15
Iz Zvezde u Jablonec
Dan nakon što se sa Crvenom zvezdom dogovorio oko sporazumnog raskida ugovora, crnogorski reprezentativac Vladimir Jovović postao je fudbaler češkog Jabloneca.

Ovaj 22-godišnjak prošao je danas preglede u gradiću na sjeveru Češke i sa sedmoplasiranim timom tamošnje Prve lige potpisao ugovor na godinu dana sa mogućnošću produžetka na još dvije godine.

Jovović je u Crvenu zvezdu stigao ljeta 2015, ali se nije izborio za mjesto u prvom timu, pa je crveno-bijele napustio poslije odigranih 15 minuta u prvom timu i čak tri pozajmice na kojima je potvrdio da ima potencijal da napravi dobru karijeru.

U OFK Beogradu je dao pet golova uz tri asistencije na 12 mečeva, u Spartaku dao gol na 12 utakmica, a u Napretku gol i asistenciju na deset mečeva.

Jovović je za mladu reprezentaciju Crne Gore zabilježio osam nastupa, a debi u seniorskom timu zabeležio je još 17. novembra 2013. godine protiv Luksemburga. On će se već u srijedu priključiti treninzima prvog tima, a prvi naredni meč Jablonec igra za vikend sa Viktorijom Plzen.

"Došao je na preporuku menadžera Igora Gluščevića. Uspjeli smo da ostvarimo transfer u skladu sa našim finansijskim mogućnostima, on je igrač koji ima perspektivu i voljeli bismo da Vladimir ostane sa nama još dugo", rekao je prvi operativac zeleno-bijelih, Petr Flodrman.

"Drago mi je što sam doveo ovakvog igrača u Jablonec. On je reprezentativac Crne Gore. Mlad je igrač i pokazaće da ima kvalitet i da može da pomogne Jablonecu", rekao je Gluščević, koji je posredovao u ovom transferu.

Jovović je jedan od brojnih igrača koji su ovog ljeta bez obeštećenja napustili Crvenu zvezdu koja je, uprkos tome, uspjela da ostvari zavidan profit na odlascima i dolascima fudbalera.

Dok ne nauči češki, Jovović će u novoj sredini moći da se sporazumijeva sa srpskim internacionalcem Nikolom Jankovićem, bivšim igračem Čukaričkog, kao i bosansko-hercegovačkim fudbalerom Mizradom Mehanovićem. Sve ostalo su Česi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar