Тектонски поремећај - Нејмар у ПСЖ-у за 222 милиона!

Нејмар да Силва добио је дозволу челника Барселоне да напусти клуб!

Фудбал 02.08.2017 | 15:15
Тектонски поремећај - Нејмар у ПСЖ-у за 222 милиона!
Како преноси ББЦ, сјајни Бразилац је у среду и дефинитивно рекао саиграчима да жели да напусти Каталонију, па је готово извесно да добијамо нови, апсолутни рекорд када су у питању трансфери играча.

Како се веће месецима спекулише, капитен репрезентације Бразила постаће нови играч Пари Сен Жермена – који ће са 222 милиона евра активирати његову одлазну клаузулу у уговору.

На званичном твитер профилу 'Блаугране' издато је кратко саопштење у коме се наводи да Нејмар није тренирао у среду, уз дозволу тренера Ернеста Валвердеа, како би могао да "реши питање своје будућности" 

С друге стране, шпански дневни лист 'Спорт' преноси званичну клупску изјаву. 

"Нејмар је обавестио клуб да жели да оде, после чега се опростио од саиграча, док му је тренер Ернесто Валверде дао дозволу да не тренира", наводи се у саопштењу са Ноу Кампа, а преноси Спорт.

Ово је прво званично саопштење у вези са Нејмаровом будућношћу од када су се појавиле спекулације око његовог одласка, а долази само два дана пошто је Барселона најавила жалбу Европског фудбалској унији (УЕФА) – уколико 'Свеци' активирају споменуту клаузулу – због кршења финансијског фер плеја, за шта је добила подршку и челника Ла Лиге.

Међутим, Нејмаров отац и представници Пари Сен Жермена пронашли су решење и за тај проблем, тако што ће преко спонзорских уговора новац уплатити играчу, па ће он сâм платити своју 'слободу'.

С друге стране, чини се да је један од најбољих играча данашњице још одавно преломио да жели нови изазов у каријери, него је само чекао први дан августа – како би му био исплаћен бонус за лојалност клубу у висини од 28 милиона евра.

Уколико не дође до велеобрта, двадесетпетогодишњи нападач ће постати најскупљи играч у историји фудбала, пошто ће срушити рекорд који је Манчестер Јунајтед поставио пре два лета, када је Пола Погбу платио 105 милиона евра Јувентусу.

Нејмар је у Барселону стигао из Сантонса 2013. године за 55 милиона евра, када је потписао петогодишњи уговор, али се после низа истрага и суђења испоставило да је, заједно са клаузулама, бонусима и надокнадама његовом оцу, цео посао износио преко 80.000.000.

Према одређеним наводима, Нејмару је ПСЖ понудио петогодишњи уговор вредан 650.000 евра недељно, ослобађајући га плаћања пораза на зараду.

Ипак, колико год да је коштао и те како се исплатио, пошто је за четири сезоне уписао 186 мечева, 105 голова и 80 асистенција, освојивши на том путу две Ла лиге, три Купа краља, Суперкуп Шпаније, Лигу шампиона и Светско клупско првенство.

Заједно са Лионелом Месијем и Луисом Суаресом постао је део, сада већ чувеног, страховитог МСН трија – који је на 299 заједничких наступа постигао чак 250 голова збирно.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар