Tektonski poremećaj - Nejmar u PSŽ-u za 222 miliona!

Nejmar da Silva dobio je dozvolu čelnika Barselone da napusti klub!

Fudbal 02.08.2017 | 15:15
Tektonski poremećaj - Nejmar u PSŽ-u za 222 miliona!
Kako prenosi BBC, sjajni Brazilac je u sredu i definitivno rekao saigračima da želi da napusti Kataloniju, pa je gotovo izvesno da dobijamo novi, apsolutni rekord kada su u pitanju transferi igrača.

Kako se veće mesecima spekuliše, kapiten reprezentacije Brazila postaće novi igrač Pari Sen Žermena – koji će sa 222 miliona evra aktivirati njegovu odlaznu klauzulu u ugovoru.

Na zvaničnom tviter profilu 'Blaugrane' izdato je kratko saopštenje u kome se navodi da Nejmar nije trenirao u sredu, uz dozvolu trenera Ernesta Valverdea, kako bi mogao da "reši pitanje svoje budućnosti" 

S druge strane, španski dnevni list 'Sport' prenosi zvaničnu klupsku izjavu. 

"Nejmar je obavestio klub da želi da ode, posle čega se oprostio od saigrača, dok mu je trener Ernesto Valverde dao dozvolu da ne trenira", navodi se u saopštenju sa Nou Kampa, a prenosi Sport.

Ovo je prvo zvanično saopštenje u vezi sa Nejmarovom budućnošću od kada su se pojavile spekulacije oko njegovog odlaska, a dolazi samo dva dana pošto je Barselona najavila žalbu Evropskog fudbalskoj uniji (UEFA) – ukoliko 'Sveci' aktiviraju spomenutu klauzulu – zbog kršenja finansijskog fer pleja, za šta je dobila podršku i čelnika La Lige.

Međutim, Nejmarov otac i predstavnici Pari Sen Žermena pronašli su rešenje i za taj problem, tako što će preko sponzorskih ugovora novac uplatiti igraču, pa će on sâm platiti svoju 'slobodu'.

S druge strane, čini se da je jedan od najboljih igrača današnjice još odavno prelomio da želi novi izazov u karijeri, nego je samo čekao prvi dan avgusta – kako bi mu bio isplaćen bonus za lojalnost klubu u visini od 28 miliona evra.

Ukoliko ne dođe do veleobrta, dvadesetpetogodišnji napadač će postati najskuplji igrač u istoriji fudbala, pošto će srušiti rekord koji je Mančester Junajted postavio pre dva leta, kada je Pola Pogbu platio 105 miliona evra Juventusu.

Nejmar je u Barselonu stigao iz Santonsa 2013. godine za 55 miliona evra, kada je potpisao petogodišnji ugovor, ali se posle niza istraga i suđenja ispostavilo da je, zajedno sa klauzulama, bonusima i nadoknadama njegovom ocu, ceo posao iznosio preko 80.000.000.

Prema određenim navodima, Nejmaru je PSŽ ponudio petogodišnji ugovor vredan 650.000 evra nedeljno, oslobađajući ga plaćanja poraza na zaradu.

Ipak, koliko god da je koštao i te kako se isplatio, pošto je za četiri sezone upisao 186 mečeva, 105 golova i 80 asistencija, osvojivši na tom putu dve La lige, tri Kupa kralja, Superkup Španije, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

Zajedno sa Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom postao je deo, sada već čuvenog, strahovitog MSN trija – koji je na 299 zajedničkih nastupa postigao čak 250 golova zbirno.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar