ЕП: Гркиње напустиле терен због тренерки ''Мацедониа'' и...!

Младе рукометашице Грчке напустиле су утакмицу против селекције Македоније јер је на тренеркама стручног штаба супарница писало "Мацедониа".  Случај Македонија: Гркиње избачене са ЕП! Европска рукометна федерација (ЕХФ) избацила је кадетску репрезентацију Грчке са Првенства Европе у Скопљу, пренели су македонски медији.  Од дана када је Грчка изборила пласман на ЕУРО у Скопљу, било је јасно да ће организација евентуалног меча са Македонијом бити тешко могућа. Стрепње су биле оправдане.

Остали спортови 02.08.2017 | 13:45
ЕП: Гркиње напустиле терен због тренерки ''Мацедониа'' и...!
Како преносе локални медији, Гркиње су се после загревања повукле са терена када је требало да буду интониране химне, али иако су се вратиле после десетоминутног убеђивања службеника Европске рукометне федерације (ЕХФ) и Рукометне федерације Македоније, руководство их је поново повукло у свлачионицу убрзо после почетка утакмице.

Меч младих рукометашица две суседне земље, на Европском првенству до 17 година, које се одржава у Скопљу, прекинут је само 32 секунде после почетка јер је руководству и рукометашицама репрезентације Грчке засметало то што на тренеркама стручног штаба Македоније пише "Мацедониа".

Грчки селектор је затражио тајмаут, да би одмах након тога повукао екипу са терена.

Судије су, према правилима, сачекале 15 минута да се младе грчке рукометашице врате на терен, а како се то није догодило прогласиле су службену победу селекције Македоније.



Казна је изречена зато што је руководство грчке репрезентације повукло младе рукометашице са терена 32 секунда после почетка утакмице против Македоније, незадовољно што је не тренеркама стручног штаба протвничког тима писало 'Мацедониа'.

Грчка репрезентација је, поред искљиучења са Европског првенства за играчице до 17 година, кажњена и новчано са 25.000 евра, са могућношћу да ће морати да плати и додатне трошкове. 

Младе грчке рукометашице прво нису хтеле да почну утакмици против Македонки, али су после убеђивања представника ЕХФ изашле на терен, да би их руковдство повукло кратко после почетка утакмице. 

Кадеткиње Македоније се утакмицу против Грчке добиле службеним резутатом 10:0.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво Грци

02.08.2017 11:52

Тако се бране цаст,достојанство и правда. Лекција из патриотизма свима нама.

ОДГОВОРИТЕ