Долазак Пенса ''посјета вијека''

На читавој траси дужине од око 14 км од аеродрома „Голубовци“ до хотела „Хилтон“ у центру града, у Подгорици се данас упоредо са црногорским вијоре и америчке заставе. Очигледно како би оставиле што бољи утисак, црногорске власти су се побринуле да чак и трава поред коловоза куда ц́е проц́и америчка делегација коначно буде уредно покошена.

Регион 01.08.2017 | 21:54
Долазак Пенса ''посјета вијека''
Нема шале, у главни град Црне Горе данас око 18 часова стигао је други човјек Америке Мајк Пенс. Црногорски медији вец́ данима извјештавају о „посјети вијека“, па тако сазнајемо да ц́е амерички потпредсједник имати највиши степен обезбјеђења и да ц́е о његовој безбједности, осим припадника црногорске јавне и тајне полиције, бринути и преко 300 америчких безбједњака и припадника „сикрет сервиса“, од којих су неки вец́ данима у Црној Гори.



Иначе, америчка делегација биц́е смјештена у хотелу „Хилтон“, који је у потпуности за ову прилику испражњен од гостију, па су се чак и рано јутрос могли видјети последњи посјетиоци како напуштају хотел. Такође, према разним извјештајима, а сходно захтјеву америчке стране, из чак 15 хотелских соба и апартмана изнесен је и цјелокупан намјештај.

Да Американци ништа не препуштају случају, говори и детаљ да се шеф медицинске јединице Бијеле куц́е са комплетним тимом вец́ неколико дана налази у Подгорици, док су предострожности ради, љекари из САД обишли и Клинички центар Црне Горе.



Саопштено је да потпредсједник Пенс у Црну Гору стиже у пратњи супруге Керен, која ц́е током боравка у Црној Гори, како је планирано, обиц́и фарму меда, након чега ц́е учествовати у културном обиласку Скадарског језера.

Високи амерички званичник ц́е у Подгорици боравити два дана, а ноц́ас ц́е, према плану, црногорски премијер Душко Марковиц́ у његову част приредити свечану вечеру којој ц́е присуствовати и предсједници државе и Скупштине Филип Вујановиц́ и Иван Брајовиц́, као и министри спољних послова и одбране Срђан Дармановиц́ и Предраг Бошковиц́.



Другог дана посјете на распореду је самит држава региона који окупља Америчко-јадранска повеља, а везан је за снажење улоге НАТО-а на Западном Балкану.

Из кругова блиских црногорском режиму, доласку високог америчког званичника се придаје изузетан значај, уз нагласак да се ради о још једној потврди „прозападног курса Црне Горе“ и уз оцјену да су односи са САД достигли највишу тачку од изгласавања независности на референдуму 2006. године.



Ипак, егзалтираност црногорске владајуц́е елите не дијеле и грађани, што због све присутнијих сиромаштва и немаштине, а ко зна, сигурно да додатној нервози доприноси и паклена вруц́ине од преко 40 стени Целзијуса. Како год, чињеница да главни град Црне Горе ових дана више личи на какав провинцијски град из Америке окиц́ен заставицама те земље не одушевљава претјерано Подгоричане. Готово да листом кажу да је то за њихов укус некако исувише „удворички“.

Али рекло би се да црногорске власти у овом случају не маре превише за расположење грађана, па се чују и оцјене да је долазак Мајкла Пенса у Црну Гору најзначајнији догађај у последњих сто година. Но, можда су донекле и у праву, ипак се не улази у НАТО сваки дан…

Извор: Спутњик

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

М

01.08.2017 20:13

Продане душе фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

01.08.2017 21:02

Чуј продане душе ,коме и зашто , који је интерес Црне Горе ваљда људи знају.Свима су показали како се треба радити.Нису ничије марионете , да буду привјесак Србији и Русији борећи се за Руске интересе нису пристали.Знате шта има пуно вицева о њима али су они ипак у овоме свему остали велики људи и сачували су своју вјековну државност.Јесxу ли били издајице на Проклетијама у првом свјетском рату, у другом свјетском рату у ратовима 90-тих.Јесу ли код њих упадале мајке у скупштину и тражиле.Вратите нам дјецу преко Дрине , Србија није босна итд , додуше тада су ове Црногорско-Руске креатуре као Медојевић били највећи противници ратних дешавања.Медојевић као и Вулин нису ни служили војске ,а појединци као ја били 5 година у Српским ратовима.Одјеби више ,подјелте оружје па да видите у ком правцу ћемо пуцати.Мрс бандо.Сњешне приће људских плаћених креатура,

Name

Др

01.08.2017 22:04

Све земље региона раде на свом напредку само се ми гурамо назад своим праисториским ставовима АКО НИЈЕ НАСЕ МИ НЕЦРМО

Name

за Вук

02.08.2017 05:13

Ал' се ти наприча глупости... (1) Не вјерујем на си ти "Вук"; (2) "Нису ничије марионете" је самообмањивање (и лаж) миленијума! Показујеш колико не знаш шта не знаш: Свака НАТО чланица је под командом Предсједника САД. Главнокомандујући Генерал САД који је истовремено и заповједник војних снага САД у Европи је (наравно) на платном списку Пентагона (Министарства одбране), његов шеф је Министар (државни секретар у САД-у), а Министров шеф је Предсједник САД. Има ли Предсједник ЦГ (или било које друге чланице НАТО) овакву моћ? Наравно да нема. И ко је чија марионета?

Name

Турбоскара

02.08.2017 05:32

Вук потпуности се слазем стаобом свака цаст за комент.Ми само сер...мо и курци....о се у празно.Слусам данасње клинце Русија браца мати а једино сто знају да је москва главни град или из кладионе за цска москва спартак москва и цули да постоји један цико звани Путин кој њи пуно воли и брани нас и руса сто милиона.Супљак строги.Свака цаст Црној Гори а ими идемо тамо и кад ми будемо примали неке такве високе званицнике и улазили у еу и нато бас ме интеррсује ста це онда ови квази патриоте говорити ко је онда фуј и издајица итд итд .Ил це у првим редовима махати заставицама и пљескати кад нам у посјету додје неки њихов конгресмен .Треба се окренути реалности и видјети гдје смо ста смо куд идемо а не ко неки спавати у неком зимском сну из којег се небудимо вец 20 год и сањамо сновее а реалност скроз друкција.Нит смо географски нит пуревима транспортом повезани са русијом дјеца нам иду у еу да раде а не у русију.Ми смо у европи одавно.само је ово сад једна нова европа са новим правилима са натом и сад.А ми мањи од маковог зрна а највеци и најаци курц...мо се са својом пропасцу катаклизми гладу бједи .Лицемјетан смо ми народ стално говоримо птотив еу и сад а насу гјецу најмилије нај вредније саљемо у ту исту еу о сад.Ко је своју дјецу послао у Русоју и отисао тамп ја незнам никог осим слобоне породице која је побјегла затп сто мајка русија неизруцује злоцинце диктатуре србији коју толко воли.Писам са мобилног гдје ми је прст три пута веци од слова и ппцоје за велико слово тацку зарез су у неким опцијама па ми треба пола сата да удјем .Ово писем јер цесе опет неки неписмени и некњизевни позвати својим коментарима колико сколе имас јеси ти писмен то се уци у цетвртом и тд итд а у мозгу ПРАЗНИНА ЦРНА РУПА .И свака цаст цтној гори ми се јпс увјрк копрцамо у претпрослом вјеку о занимамо се прослим ратом а људи иду напред.Тоцак историје се врти напред ал ми га окрецемо уназад.Њима бар нела и то не нека него други цовјек САД долази док нама у Рс брат бајин цовиц.па гдје смо ми онда курцеви....та сила а гдје они бједа фуј сто би ми јеб....не патриоте рекле.А сколе затворене дјеца ни за кифле а омладина оде ал ипак се кур...мо.јебига помози бозе.

Name

вук

01.08.2017 20:26

Опа бато бице несто вазно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

01.08.2017 21:46

Спутњик тако каже, истина к'о у ТАСС-ова времена '48.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прекоокенска посла

01.08.2017 22:45

Дакле могло би бити овако, у Великој Албанији, Америка хоће видјети Црну Гору, Косово, Албанију и Македонију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

02.08.2017 06:01

САД имају интерес за Црну Гору јер се затвара рута МОРСКИ ПУТ .То је један од стратески полозаја одвајања Еу САД ОД Русије.Како копненим тако ваздусним и сада морским.Русија је дефакто блокира на од еу и нато.Црна гора је то и искористила и ово је само увод у увертиру за брзи потпис ЦГ за улазак у ЕУуствари она је вец у еу само се цека подпис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

02.08.2017 12:19

Срби ако мозе да се хебу а да им не удје. Тески сте ко туч али прво себи па онда онима око вас . Зато вам је како вам је !

ОДГОВОРИТЕ