Дијего Годин подивљао на ''Ауди купу'' у Минхену!

Уругвајац је у пријатељском мечу између Атлетика и Наполија покушао да повреди Мертенса, а онда успео да повреди Онаса, који је изнет с терена. После свега, није хтео да изађе.  Зна се тата! Атлетико окренуо Наполитанце за 10 минута! Мадриђани први финалисти Ауди купа у Минхену.

Фудбал 01.08.2017 | 20:30
Дијего Годин подивљао на ''Ауди купу'' у Минхену!
Уместо да вам пишемо о томе како је одличном утакмицом између Атлетико Марида и Наполија овог уторка предвече у Минхену почео пети Ауди куп, на којем је увек било доброг фудбала, мораћемо другачије да почнемо.

Уругвајски штопер Дијего Годин изгубио је разум у финишу ревијалне утакмице на "Алијанц арени", а након што у 83. минуту није успео да повреди Дриса Мертенса сулудим стартом за који је добио жути картон, седам минута касније успео је и да нанесе можда и тешку повреду младом Адаму Онасу и натера немачког арбитра Бењамина Бранда да га искључи.

Несрећни алжирски фудбалер, Онас, био је један од бројних играча које је тренер Наполија, Маурицио Сари увео у 63. минуту, али је момак изнет с терена у боловима док је голман италијанског тима, Пепе Рејна, покушавао побеснелог Година да одгура до свлачионице, јер…

...човек није хтео да изађе с терана.



Публика га је звиждуцима испратила на путу ка тунелу, потпуно оправдано.

Завршено је резултатом: Атлетико Мадрид - Наполи 2:1 (0:0).

Погледајте голове.



У другом полуфиналу, од 20.30, састаће се Бајерн Минхен и Ливерпул. Поражени ће се у среду од 17.45 борити за треће место, а финале је заказано за среду у 20.30.

Само десетак минута било је довољно "бесним" фудбалерима Атлетика да покажу Наполију ко је ко у европском фудбалу и тријумфом од 2:1 овере пласман у финале Ауди купа у Минхену. До тог 72. минута италијански тим је имао све, и игру и предност, а да је Аркадијуш Милик искористио најстрожу казну у првом полувремену, коначан исход би можда био другачији.

Иако се радило о пријатељском мечу, на терену је било доста ватре, а Јорганџије су крај меча дочекале са играчем мање после искључења пргавог Година у 90. минуту. После мршавих 0:0 у првом делу много боља утакмица виђена је у наставку. Хозе Каљехон је у 56. минуту мајсторским волејом коначно пробушио вечерас одличног Облака, а тај погодак као да је разбеснео Атлетико.

Сигурно је и Чоло Симеоне подвикнуо својим фудбалерима који су се дозвали памети, а миц по миц Мадриђани су дошли до победе. Прво је искусни пантер Фернандо Торес мајсторски претворио пас Гризмана у изједначење у 72, а само десетак минута касније резервиста Вијето је из близине врхом копачке комплетирао потпуни преокрет и тријумф Атлетика од 2:1.

Пробао је тренер Наполија Маурисио Сари све на овом мечу, покушао је да се врати у меч, али је било прекасно. Извршио је хокејашке измене средином другог полувремена и српски репрезентативац Никола Максимовић се нашао на терену, али није успео да оствари значајнији учинак.

Атлетико је тако постао први финалиста Ауди купа и играће сутра у борби за пехар са победником вечерашњег меча Бајерн - Ливерпул (20.30), док ће се Наполи са пораженим из тог другог полуфинала борити за треће место.

АТЛЕТИКО М. - НАПОЛИ 2:1 (0:0)
/Торес 72, Вијето 81 - Каљехон 56/

Атлетико (4-4-2): Облак - Хуанфран, Савић, Годин, Фелипе Луис - Гаитан (од 68. Томас), Коке, Габи (од 74. Вијето), Караско - Торес, Гризман.

Наполи (4-3-3): Рејна - Хисај (од 74. Мађо), Албиол (од 66. Кулибали), Кирикеш (од 74. Максимовић), Гулам (од 74. Руи) - Алан (од 64. Зјелински), Жоржињо (од 74. Дијавара), Хамшик (од 64. Рог) - Каљехон (од 65. Уна), Милик (од 63. Мертенс), Инсиње (од 74. Ђакерини). 

Сва Ауди куп финала:

2009, Бајерн Минхен - Манчестер јунајтед 0:0, пеналима 7:6
2011, Барселона - Бајерн Минхен 2:0
2013, Бајерн Минхен - Манчестер сити 2:1
2015, Бајерн Минхен - Реал Мадрид 1:0

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар