Dijego Godin podivljao na ''Audi kupu'' u Minhenu!

Urugvajac je u prijateljskom meču između Atletika i Napolija pokušao da povredi Mertensa, a onda uspeo da povredi Onasa, koji je iznet s terena. Posle svega, nije hteo da izađe.  Zna se tata! Atletiko okrenuo Napolitance za 10 minuta! Madriđani prvi finalisti Audi kupa u Minhenu.

Fudbal 01.08.2017 | 20:30
Dijego Godin podivljao na ''Audi kupu'' u Minhenu!
Umesto da vam pišemo o tome kako je odličnom utakmicom između Atletiko Marida i Napolija ovog utorka predveče u Minhenu počeo peti Audi kup, na kojem je uvek bilo dobrog fudbala, moraćemo drugačije da počnemo.

Urugvajski štoper Dijego Godin izgubio je razum u finišu revijalne utakmice na "Alijanc areni", a nakon što u 83. minutu nije uspeo da povredi Drisa Mertensa suludim startom za koji je dobio žuti karton, sedam minuta kasnije uspeo je i da nanese možda i tešku povredu mladom Adamu Onasu i natera nemačkog arbitra Benjamina Branda da ga isključi.

Nesrećni alžirski fudbaler, Onas, bio je jedan od brojnih igrača koje je trener Napolija, Mauricio Sari uveo u 63. minutu, ali je momak iznet s terena u bolovima dok je golman italijanskog tima, Pepe Rejna, pokušavao pobesnelog Godina da odgura do svlačionice, jer…

...čovek nije hteo da izađe s terana.



Publika ga je zvižducima ispratila na putu ka tunelu, potpuno opravdano.

Završeno je rezultatom: Atletiko Madrid - Napoli 2:1 (0:0).

Pogledajte golove.



U drugom polufinalu, od 20.30, sastaće se Bajern Minhen i Liverpul. Poraženi će se u sredu od 17.45 boriti za treće mesto, a finale je zakazano za sredu u 20.30.

Samo desetak minuta bilo je dovoljno "besnim" fudbalerima Atletika da pokažu Napoliju ko je ko u evropskom fudbalu i trijumfom od 2:1 overe plasman u finale Audi kupa u Minhenu. Do tog 72. minuta italijanski tim je imao sve, i igru i prednost, a da je Arkadijuš Milik iskoristio najstrožu kaznu u prvom poluvremenu, konačan ishod bi možda bio drugačiji.

Iako se radilo o prijateljskom meču, na terenu je bilo dosta vatre, a Jorgandžije su kraj meča dočekale sa igračem manje posle isključenja prgavog Godina u 90. minutu. Posle mršavih 0:0 u prvom delu mnogo bolja utakmica viđena je u nastavku. Hoze Kaljehon je u 56. minutu majstorskim volejom konačno probušio večeras odličnog Oblaka, a taj pogodak kao da je razbesneo Atletiko.

Sigurno je i Čolo Simeone podviknuo svojim fudbalerima koji su se dozvali pameti, a mic po mic Madriđani su došli do pobede. Prvo je iskusni panter Fernando Tores majstorski pretvorio pas Grizmana u izjednačenje u 72, a samo desetak minuta kasnije rezervista Vijeto je iz blizine vrhom kopačke kompletirao potpuni preokret i trijumf Atletika od 2:1.

Probao je trener Napolija Maurisio Sari sve na ovom meču, pokušao je da se vrati u meč, ali je bilo prekasno. Izvršio je hokejaške izmene sredinom drugog poluvremena i srpski reprezentativac Nikola Maksimović se našao na terenu, ali nije uspeo da ostvari značajniji učinak.

Atletiko je tako postao prvi finalista Audi kupa i igraće sutra u borbi za pehar sa pobednikom večerašnjeg meča Bajern - Liverpul (20.30), dok će se Napoli sa poraženim iz tog drugog polufinala boriti za treće mesto.

ATLETIKO M. - NAPOLI 2:1 (0:0)
/Tores 72, Vijeto 81 - Kaljehon 56/

Atletiko (4-4-2): Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Felipe Luis - Gaitan (od 68. Tomas), Koke, Gabi (od 74. Vijeto), Karasko - Tores, Grizman.

Napoli (4-3-3): Rejna - Hisaj (od 74. Mađo), Albiol (od 66. Kulibali), Kirikeš (od 74. Maksimović), Gulam (od 74. Rui) - Alan (od 64. Zjelinski), Žoržinjo (od 74. Dijavara), Hamšik (od 64. Rog) - Kaljehon (od 65. Una), Milik (od 63. Mertens), Insinje (od 74. Đakerini). 

Sva Audi kup finala:

2009, Bajern Minhen - Mančester junajted 0:0, penalima 7:6
2011, Barselona - Bajern Minhen 2:0
2013, Bajern Minhen - Mančester siti 2:1
2015, Bajern Minhen - Real Madrid 1:0

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar