Пенс дочекан уз цвијеће и химну

Потпредсједник САД Мајк Пенс допутовао је данас у званичну дводневну посјету Црној Гори, на позив предсједника Владе Душка Марковића.

Регион 01.08.2017 | 19:08
Пенс дочекан уз цвијеће и химну
Пенса је на подгоричком аеродрому “Голубовци”, уз највише државне почасти, дочекао Марковић са супругом.

Марковић ће вечерас у Пенсову част приредити свечану вечеру којој ће, како је најављено, присуствовати црногорски предсједник Филип Вујановић, предсједник Скупштине Иван Брајовић, потпредсједник Владе Рафет Хусовић и министри одбране и спољних послова Предраг Бошковић и Срђан Дармановић.

Планирано је да званични разговори Марковића и Пенса буду одржани сутра пријеподне.

“Посјета потпредсједника САД још једна је потврда одличних политичких односа Црне Горе и САД, те стратешког партнерства двије земље”, саопштено је из Владе Црне Горе.



Марковић је позвао Пенса у званичну посјету Црној Гори приликом службених разговора који су вођени 5. јуна у Бијелој кући. Пенс је највиши амерички званичник који ће посјетити Црну Гору у више од стотину година од када су двије државе успоставиле дипломатске односе.

“Уједно, то ће бити прва посјета региону највишег званичника и првог сарадника предсједника САД Доналда Трампа”, поручили су из Владе.

Пенс ће сутра учествовати у раду самита Америчко-јадранске повеље, који се одржава у Подгорици.

Самит Јадранске повеље окупиће предсједнике или премијере земаља чланица Црне Горе, Македоније, Хрватске, БиХ и Албаније, али и посматрача – Србије, самопроглашеног Косова и Македоније.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дијагноза

01.08.2017 19:04

Оде пола територије за базу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

03.08.2017 21:06

Бас тако. Црногорци су продали земљу Американицума.