Pens dočekan uz cvijeće i himnu

Potpredsjednik SAD Majk Pens doputovao je danas u zvaničnu dvodnevnu posjetu Crnoj Gori, na poziv predsjednika Vlade Duška Markovića.

Region 01.08.2017 | 19:08
Pens dočekan uz cvijeće i himnu
Pensa je na podgoričkom aerodromu “Golubovci”, uz najviše državne počasti, dočekao Marković sa suprugom.

Marković će večeras u Pensovu čast prirediti svečanu večeru kojoj će, kako je najavljeno, prisustvovati crnogorski predsjednik Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Vlade Rafet Husović i ministri odbrane i spoljnih poslova Predrag Bošković i Srđan Darmanović.

Planirano je da zvanični razgovori Markovića i Pensa budu održani sutra prijepodne.

“Posjeta potpredsjednika SAD još jedna je potvrda odličnih političkih odnosa Crne Gore i SAD, te strateškog partnerstva dvije zemlje”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.



Marković je pozvao Pensa u zvaničnu posjetu Crnoj Gori prilikom službenih razgovora koji su vođeni 5. juna u Bijeloj kući. Pens je najviši američki zvaničnik koji će posjetiti Crnu Goru u više od stotinu godina od kada su dvije države uspostavile diplomatske odnose.

“Ujedno, to će biti prva posjeta regionu najvišeg zvaničnika i prvog saradnika predsjednika SAD Donalda Trampa”, poručili su iz Vlade.

Pens će sutra učestvovati u radu samita Američko-jadranske povelje, koji se održava u Podgorici.

Samit Jadranske povelje okupiće predsjednike ili premijere zemalja članica Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, BiH i Albanije, ali i posmatrača – Srbije, samoproglašenog Kosova i Makedonije.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

01.08.2017 19:04

Ode pola teritorije za bazu.

ODGOVORITE
Name

Sale

03.08.2017 21:06

Bas tako. Crnogorci su prodali zemlju Amerikanicuma.