Наплата таксе уз рачун за струју

Представници ЈП Електропривреда БиХ и Јавних сервиса (БХРТ и РТВ Федерације БиХ) потписали су пословни Уговор о наплати РТВ таксе путем рачуна за електричну енергију, а што ће бити исказано на рачунима за утрошену електричну енергију за мјесец август 2017. године.

Босна и Херцеговина 01.08.2017 | 16:31
Наплата таксе уз рачун за струју
Идентичан пословни Уговор биће понуђен и осталим домаћим електропривредним предузећима, те се очекује позитиван одговор.

Успостављањем оваквог система наплате РТВ таксе, путем Уговора о пословној сарадњи са електропривредним предузећима на територији цијеле БиХ, јавни сервиси Босне и Херцеговине, у скоро вријеме били би спремни одговорити техничко-технолошким и програмским захтијевима свих становника БиХ, те би систем јавног емитовања, први пут откада постоји, био постављен на пословно здраве основе са самосталним и независним извором финансирања, како је то случај у свим уређеним демократским земљама свијета.

Из БХРТ-а је саопштено да је пословном спремношћу да се укључи у овај модел, ЈП ЕП БиХ показала је изузетно висок ниво друштвене одговорности те створила пресудно важне претпоставке да у пословно оснаженим Јавним сервисима БиХ и домаћа предузећа, међу којима је и ЕП БиХ, добију стабилног и утицајног партнера за развој својих будућих пословних активности, пише Клиx.ба.

“Јавни сервиси благовремено ће информисати грађане о детаљима преласка на наплату РТВ таксе путем рачуна за електричну енергију, уз напомену да је до званичног почетка примјене овог модела наплате на снази обавеза актуелног плаћања РТВ таксе, закључно са мјесецом јулом 2017. године”, саопштено је.

Клуб Хрвата у Дому народа ПСБиХ упутио је недавно у процедуру Приједлог закона о Јавном РТВ систему у БиХ, према којем би се бх. јавни РТВ сервис финансирао приходима од РТВ такси, приходима од маркетинга, сателитске дистрибуције (САТ) и ИПТВ дистрибуције.

Почетком јануара ове године запослени БХРТ-а одржали су протест упозорења у згради РТВ дома у Сарајеву када су чланови синдиката тражили да држава коначно усвоји рјешење којим би се осигурало стабилно финансирање БХРТ-а, а радницима бољи услови за рад.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

МК

01.08.2017 14:45

КОЈИ ИДИОТЛУК ЉУДИ КОЈИ ИМАЈУ ПОСЛОВНЕ ПРОСТОРЕ БУТИКЕ ,ФРИЗЕРСКЕ САЛОНЕ АУТОМЕХАНИЧАРИ ПЛАЋАЈУ СТРУЈУ И ТВ КОЈИ НЕМАЈУ ВИ СТЕ СВИ ПРОЛУПАЛИ ДОЗОВИТЕ СЕ ПАМЕТИ ШТАМПАЈТЕ РАЧУНЕ А НЕ ЛИХВАРИТЕ ГРАЂАНЕ ДА ПЛАЋАЈУ МАГЛУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тек сад ће настати хаос!

01.08.2017 15:34

Маса градјана живи вани а имају куће и уграду и на селу. Долазе љети, само! Друго, по селима рачуни за струју стижу на умрле особе, јер је 70 посто кућа празно! Код нас у селу од 10 домаћинстава само једна особа ту живи стално. Ово је перфиднија пљачка од оне са М телом!

Name

Слажем Се

01.08.2017 14:58

Слазем се,али под једним условом да ми одговорите на питање.Ја и супруга имамо стан и викенд објекат.Стан је на њено име,а викендица на моје.Колико ћемо вам таксе плачати.Ако мислите двије неће моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

01.08.2017 15:12

Никад а можда ни тад....

Name

Бансхее

01.08.2017 16:09

Завршит ћете на Суду, као и ја! И Требат ће вам много живаца и времена да докажете. А док то докажете, као у мом случају, пролети 7 година. Жалбе не помажу, уредно шаљу рачуне, ви не плаћате јер сте се залили, онда додје налог суда, па се жалите Суду, чекате двије године да се суд изјасни, а Суд одреди расправу након 7 година. И срећом добијем у моју корист. Али Рачуни РТРС уредно стижу и даље, без обзира на пресуду! Сад ме чека све из почетка! Суд опет! Немам новаца да их тужим. То је моје искуство са Тзв РТРС! Свако добро, уз савјет да директно одете у ту ТВ, без писања жалби и на њихов, некултуран начин се изборите за своја права, без љигавих судија. Финоћа овдје не пролази!

Name

Не Контам

01.08.2017 15:08

Све то лијепо распродате као и Телеком,хапите лову и бас вас брига за тв преплату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

01.08.2017 15:27

Лепови шта брљате прво су вам наведени проблеми,сада РТВ претплата па додајте на рачун и увецајте ПДВ, још додатна провизија банкама.Мајмуни у име кога одговарате и шта да одговарате.Најбоље је организујте транспорт и у логоре на стрељање.Немозете лопови намирнити од сиротиње што сте покрали ви ваша ДЈЕЦА, ближа и даља родбина.НЕПИСМЕНА БАГРО ГОВОРИТЕ О УРЕДЕНИМ ЗЕМЉАМА,А МИ ЗИВИМО

Name

Мира

01.08.2017 15:32

Коме да плаћам.....државна тв....значи држава вас треба плаћати... платим струју...али ртв...таксу можда на оном свјету....лоповима и лажовчинама плаћати......за све држава има пара а и за то нека вас плаћају....

Name

Л

01.08.2017 15:35

ВРЛА ВЛАСТ НА У 21 ВИЈЕКУ ВОДИ У МРАК.МТЕ;Л МОРАМО НАПУСТАТИ ХИТНО ЈЕР ЈЕ НЕВИДЕНА КРАЂА, ТВ ПОБАЦАТИ ДА ГЛЕДАМО МИЛОРАДА И ЗЕЉКУ.ВАС ДВОЈЕ СВОЈИМ ПОСТУПЦИМА СТЕ НАВУКЛИ ГЊЕВ ДА ЉУДИ ИСКЉУЦУЈУ ТВ КАДА СЕ ВИ ПОЈАВЉУЈЕТЕ.СРАМ ВАС БИЛО

Name

Требава

01.08.2017 15:25

Овакав начин наплате је већ једном пао на уставном суду РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцанин

01.08.2017 15:38

Безвезе! ионако сви ти тзв.јавни сервиси слузе за заглупљивање и промовисање владајуцих структура,јос да се и плаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.08.2017 16:26

То нису јавни сервиси него страначка гласила, дакле нека их странке и издржавају.

Name

Зоки

01.08.2017 15:40

Ко је оснивац РТВ нека га и финанцира,сто се тице мене од те љубави неце бити ниста,а сто се тице РТРС нека је финанцира Додик јер ова телевизија и јсете његова и СНСДа,ја једино могу таксу плацати БН телевизији коју једино гледам и која је нај објективнија,а сви остали ладна вода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маћори.

01.08.2017 15:53

Знам доста добрих радника на Српској тв.Програм је лош!Плаћам још и елта кабловску која је лоша.Имам и лош интернет.Како то да све баталим.

Name

Босњак

01.08.2017 16:12

Има ли краја овом безобразлуку тајкуна и политицара? Благо оном ко има путовницу.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киза

01.08.2017 16:46

Безобразлук,Додику и Бакиру да народ плаћа лагање,а шта ко има 3 бројила,одма треба на улицу и растјерат банду

ОДГОВОРИТЕ
Name

питања

01.08.2017 16:55

Да ли је у реду, тј. да ли је законито да се двије различите услуге фактуришу на једном рачуну ? Који је проблем да сваки давалац услуга фактурише своје услуге ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈСС

01.08.2017 20:17

Па једино јос тако могу отети паре од народа. Нека уграде некакве бројаце импулса или вец цега па це те видјети колико ко гледа дрзавне тј странацке тв куце.

Name

Р

01.08.2017 16:59

Има ли иједан правник да се огласи и да нас насавјетује ста да урадимо против ове отимацине и криминала? Ја незивим у тој дрзави али плацам паусал за струју засто би плацао и несто сто не користим? Казњавају просјаке и разгоне по границама а сигурно им је потребније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W За Р

01.08.2017 18:50

Какав правник има их на хиљаде, али никада оволико година ни једна од тих правницих хтјела се није никада огласила јер НЕЗНАЈУ ни о чему се ради.ТО СУ КУПЉЕНЕ ДИПЛОМЕ

Name

075

01.08.2017 20:40

@ Р Ево вам одговор!! "Регулаторну агенцију за комуникације да јавним сервисима у БиХ због кршења Закона о јавном РТВ сервису (Неуплаћивање РТВ таксе), због кршења чланка 33. и чланка 38. Закона о правима потрошача (наплаћивање услуге без потписаног уговора), те због непровођења и кршења пресуде Уставног суда БиХ "!

Name

Дубраwка

01.08.2017 22:45

...струју има сваки становник,тај бр пута цијена ртв таxа..бице плацено,без обзира сто це вецина тразити рацун,без ртв...дакле..ко разуме,схватио...

Name

Право на избор

01.08.2017 20:19

То је безобразлук. Наметнули сте нам капитализам, право конкуренције, а овамо нас приморавате да платимо ртв таксу као у доба социјализма. То није лијепо. Сви ми имамо право да бирамо коју цемо куцу узети и цији пакет, а ви с њима се кусурајте а не с нама. Ми плацамо кабловске оператере, тотал тв или нешто друго, па с њима направите уговор да вам они дају проценат од насег плацања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трим

01.08.2017 20:54

Телевизор немам а струја ми није искљуцена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

09.08.2017 23:41

Мислио сам да до овога неће никада нити дочи. И да ја никада нисам нити очекивао, да бих се сада ова наплата РТВ таксе, и она могла вратити поново на старо, Како је онда било прије. И то док нису били послије преузели ови Телекоми. И ја сам мислио, и да ће тако да остане заувијек. И нисам ни на крај мислио, да и неће се она задржати, и да ће то поново преузети њу ови из Електродистрибуције. Да ће се и то она поново тако вршити. И да ћемо ми поново морати то и дако да је плачамо. Као онда што смо били је плачали. Ово мора зато што многи избјегавају да је плачају. и немају то овај фиксни телефон. Па, се онда од грађана не може она нити наплатити.Зато што сви ови грађани БиХ, више имају те мобителе. Па, онда ове државне, и ентитетске телевизије оне не могу опстати. Јер, нема прихода од ових ртв преплате. И да се ово поготово односи на ову БХТ1 телевизију. Када су се они били жалили, да су у лошему стању. И да бих могло и дочи до његовога гашења. Зато што грађани избјегавају и да је плачају. Сада више неће нити тако бити. Када поново то крене. Када поново ми будемо њу морали да је плачамо уз рачун за струју.А онда бих ваљда требао да буде мало квалитетнији ови њихови програми. А не да нам дају ове и то лоше емисије. Да ми немамо шта нити да гледамо на овој и њиховој телевизији. Попут БХТ1, и ФТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незадовољни

25.09.2017 14:22

Да богда И'м за лијекове требало И по фејсу тразили И'м помоц. А они који су донијели ову одлуку се распадали маму И'м ј.....м

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незадовољни

25.09.2017 14:26

Ето вам СДА и СББ И СНСД И ХДЗ. Гласајте опет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир

14.10.2017 18:26

Ја станујем ал ми рацун за струју 2 хиљаде дупло

ОДГОВОРИТЕ