Табаковићу 2.900 марака одштете

Суд БиХ одлучио је да Едину Табаковићу буде исплаћено 2. 900 КМ обештећења за време које је провео у притвору када је био под истрагом да је са више лица планирао терористички напад у Сарајеву за Нову 2016. годину.

Босна и Херцеговина 01.08.2017 | 16:17
Табаковићу 2.900 марака одштете
Табаковићу је за сваки дан који је провео у притвору досуђено 100 КМ. На ову одлуку Суда БиХ постоји могућност жалбе, преноси Бирн.

Осим Табаковића, у истом предмету кодног назива "Рез", у децембру 2015. ухапшени су и месец дана у притвору провели Елвир Муратовић, Кемал Мурић, Семир Салковић, Зулфо Алајбеговић, Дарко Пецо, Елвир Машић и Адис Кешан које је Тужилаштво сумњичило да су планирали терористички напад у Сарајеву за Нову 2016. годину.

Они су потом више месеци били под мерама забране, а истрага против њих обустављена је у децембру прошле године.

У Суду БиХ рекли су да је, осим Табаковића, из ове групе још само Кемал Мурић поднео тужбу за накнаду штете, али да одлука по том тужбеном захтеву још није донесена.

Адвокат Суљо Делић тражио је да Мурићу буде исплаћено 60.000 КМ за дане проведене у притвору, али и за период када је био под мерама забране, што је, према његовим речима, трајало скоро годину.

У акцији "Рез" били су приведени Адмир Ахметовић, Билал Дервишић, те Нермин Ћуприја, али су они пуштени одмах након испитивања.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

01.08.2017 16:53

Ја сам терориста, дајте ме у притвор......

ОДГОВОРИТЕ