Може Севиља и без Монћија!

Нолито, Банега, Муријел, сада и Навас и Кјер! Уговор на четири године.

Фудбал 03.08.2017 | 10:00
Може Севиља и без Монћија!
Добро дошао назад, Хезусе! Севиља те је дочекала раширених руку. Хезус Навас, 31-годишњи крилни фудбалер, постао је седмо појачање Андалужана пошто је потписао уговор на четири сезоне.

Стигао је као слободан играч, пошто му је истекао уговор са Манчестер Ситијем у који ње отишао 2013. године за обештећење од 20.000.000 евра. Као и многи шпански уметници са лоптом није се баш у потпуности снашао у физички захтевном енглеском фудбалу.

У Севиљи би требало да се осећао као свој на своме с обзиром да је у клуб први пут стигао као 15-годишњак, дебитовао за први тим 23. новембра 2003, а потом одиграо 393 званичнме утакмице и у тих 10 сезона постигао 34 гола, подигао два пехара у Купу УЕФА, један европски Суперкуп, два Купа краља и један шпански Суперкуп. Био је и шампион света и Европе са репрезентацијом Шпаније 2010. и 2012. године.

Тек да подсетимо, Севиља је пре Наваса из Манчестер Ситија довела и Нолита, из Интера Евера Банегу, Луис Муријел, најскупље клупско појачање овог лета, стигао је из Сампдорије за 20.000.000 евра, из мексичког Тигреса дошао је задњи везни Гвидо Пизаро, а из Лила десни бек Себастијен Корчија.

Вечерас се очекује и озваничење сарадње са Симоном Кјаером, штопером Фенербахчеа, који је већ на прегледима на стадиону "Санчез Писхуан".

Али да се вратимо на крако на Наваса, који ће сасвим извесно постати играч са највише утакмица у дресу Севиље, пошто му недостаје само 18 мечева да изједначи рекорд Пабла Бјанка.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар