У Денверу очекују 20+10+6 просјек од Јокића!

Стручњаци који прате Денвер Нагетсе очекују да Никола Јокић следеће сезоне има дабл-дабл просек.

Кошарка 07.08.2017 | 21:30
У Денверу очекују 20+10+6 просјек од Јокића!
Новинар Данијел Луис види Јокића као кичму напада Нагетса у будућности, а посебно већи добринос од Србина очекује након доласка Пола Милсапа.

Денвер је овог лета напустио Данило Галинари, који је просечно шутирао 12 пута по утакмици, док је Милсапов просек око 13,5 током четири године у Атланта Хоксима.

Ипак, Луис очекује да одлазак Ганиларина повећа број Јокићевих шутева по утакмици, а прогнозира да ће уз Милсапа играти најмање 30 минута по мечу.

На основу тога сматра да ће Јокић имати просек од око 20 поена уз 10-12 скокова по утакмици, а уз то би могао да задржи и просек асистенција на око шест проигравања по мечу.

Јокић би био вођа "навале" у којој ће га пратити Милсап, Џамал Мари, Гери Херис, Вилсон Чендлер и Вил Бартон, а не треба заборавити ни Кенета Фарида.

Међутим, Нагетси су и даље у игри да доведу неког суперстара у трејду, па ће и то утицати на систем игре тима, који би у сваком случају требало да буде подређен Јокићу.

Србин је на препоруку Нагетса пропустио овогодишњу обавезу према репрезентацији и Европско првенство, како би радио на индивидуалном напретку, што је јасан знак да од њега у Денверу очекују да буде лидер тима у борби за пласман у плеј-оф.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар