U Denveru očekuju 20+10+6 prosjek od Jokića!

Stručnjaci koji prate Denver Nagetse očekuju da Nikola Jokić sledeće sezone ima dabl-dabl prosek.

Košarka 07.08.2017 | 21:30
U Denveru očekuju 20+10+6 prosjek od Jokića!
Novinar Danijel Luis vidi Jokića kao kičmu napada Nagetsa u budućnosti, a posebno veći dobrinos od Srbina očekuje nakon dolaska Pola Milsapa.

Denver je ovog leta napustio Danilo Galinari, koji je prosečno šutirao 12 puta po utakmici, dok je Milsapov prosek oko 13,5 tokom četiri godine u Atlanta Hoksima.

Ipak, Luis očekuje da odlazak Ganilarina poveća broj Jokićevih šuteva po utakmici, a prognozira da će uz Milsapa igrati najmanje 30 minuta po meču.

Na osnovu toga smatra da će Jokić imati prosek od oko 20 poena uz 10-12 skokova po utakmici, a uz to bi mogao da zadrži i prosek asistencija na oko šest proigravanja po meču.

Jokić bi bio vođa "navale" u kojoj će ga pratiti Milsap, Džamal Mari, Geri Heris, Vilson Čendler i Vil Barton, a ne treba zaboraviti ni Keneta Farida.

Međutim, Nagetsi su i dalje u igri da dovedu nekog superstara u trejdu, pa će i to uticati na sistem igre tima, koji bi u svakom slučaju trebalo da bude podređen Jokiću.

Srbin je na preporuku Nagetsa propustio ovogodišnju obavezu prema reprezentaciji i Evropsko prvenstvo, kako bi radio na individualnom napretku, što je jasan znak da od njega u Denveru očekuju da bude lider tima u borbi za plasman u plej-of.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar