Ђукић: Партизан је направио много чуда!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић верује у чудо и да његов тим може против Олимпијакоса у реваншу да надокнади пораз из Београда (3:1). Ђукић пред полазак у Пиреј: Не идемо на сунчање! Ако сањате чуда - чуда ће се десити! „Не смемо да им дозволимо да живе од наших грешака“, поручио је тренер црно-белих. Фудбалери Партизана послали су оптимистичне поруке уочи реванша са Олимпијакосом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 01.08.2017 | 21:15
Ђукић: Партизан је направио много чуда!
"Партизан је у историји правио многа чуда, ако верујете у њих она су могућа. Треба сањати да би се чуда десила. Морамо да ставимо до знања да желимо само победу, иако је испред нас озбиљан ривал", рекао је Ђукић.

Ђукић је додао да црно-бели не иду у Атину са белом заставом и на сунчање, а улогу фаворита препустио је Олимпијакосу.

"Оптерећење је на њима, док ми желимо да направимо позитиван резултат. Хоћемо да победимо и покажемо да можемо равноправно да играмо са њима", рекао је тренер Партизана.

Према његовим речима рецепт за добар резултат је игра из првог полувремена у Београду. Он је поручио да је Леонардо да Силва Соуза повредјен и да због тога не иде у Атину.

"Леонардо има проблем са мишићем, а неспреман играч нема шта да тражи у овако великом мечу. Нећемо да ризикујемо", рекао је Ђукић, додавши да је Сејдуба Сума природна замена за Леонарда у случају одласка Бразилца.

Партизан у пртљаг за Пиреј, где ће сутра играти реванш меч трећег кола квалификација за Лигу Европе, није понео белу заставу! Предаја није била прихватљив термин за Мирослава Ђукићани док је као прворазредни европски либеро показивао класу у шпанској Примери. Тако је било и у његовом првом мандату на клупи Партизана, а тако је и сада.

Искусни стручњак је пре укрцавања у авион за Атину поновио да је Олимпијакос фаворит, али...

„Не идемо тамо са белом заставом, него са надамо да нешто можемо да урадимо. Не треба да поченемо од трећег, него од првог гола. Прво треба себи да покажемо да можемо да победимо великог противника. После кад се отвори утакмица може свашта да буде“, рекао је Мирослав Ђукић.

Партизан је у првом мечу одиграо врло добрих 45 минута, а потом пао... Црно-бели ће због свега морати да постигну минимум три гола. Рекло би се јако тежак задатак.

„И пре прве утакмице Олимпијакос је био фаворит. Оптерећење је на њима. Не идемо у Пиреј на забаву и сунчање, него да нешто позитивно направимо.Рецепт је прво полувреме из првог меча када смо доминирали, притискали их, када смо били у њиховом шеснаестерцу. Али то не значи ништа, то су екипе која чекају и најмању грешку. Не смемо да им дозволимо да живе од наших грешака.“

Зна Мирослав Ђукић какав луксуз његова екипа не сме да понови у Пиреју. Гол Бена у петом минуту првог меча усмерио је дуел на воденицу великана из Пиреја.

„Велики ударац смо доживели у првом мечу. Треба ући сталожено. Гол који вас убацује у игру може да дође у сваком тренутку. Али не смемо да им дозволимо да живе од наших грешака.. Ми морамо да играмо нападачки, морамо да припремамо главу за следећу утакмицу у Суботици, јер ми смо Партизан“.

Везиста Јевтовић се опоравио од повреде колена, као што је најављено у Београду је остао Бразилац Леонарда. Јасно је да ће бити персоналних промена у систему Мирослава Ђукића.

Биће промена свакако, али неће бити великих. Навијаче највише занима хоће ли у тиму бити места за Суму.

„Партизан је велика екипа, сви су спремни да играју. Нема изговора. Они који су овде чекају шансу, надам се да ће је искористити. Сума сваким даном све боље изгледа. Покушаћемо да га што пре оспособимо. Желимо што пре да га убацимо у ватру“.

Некадашњи члан Депотива и Валенсије већ у тренерском ЦВ-у има мала и велика чуда. Сви се сећају како је у реваншу баража са одлазак на ЕП почистио Швеђане (5:0). Убрзо је прекинуо низ Партизанових црних резултата на Маракани дуг 12 година. Тог фебруара 2007.године уништио је Црвену звезду.

 „Нисмо пуштали екипи снимке са тих мечева,али Партизан у историји има сличних чуда, нешто ћемо им припремтити да виде како су чуда могућа. Треба сањати како би се чуда десила. Треба да имамо такав приступ. Да им ставимо до знања да желимо да победимо. Видећемо сутра. Пред собом имамо озбиљног ривала. Треба покушати. Они играју пред својом публиком. Не смемо да идемо грлом у јагоде, треба наћи баланс. Да будемо на њиховој половини, а да не правите грешке. Играћемо 11 против 11, иако ће амбијент бити врућ“., јасан је Ђукић.

Фудбалери Партизана послали су оптимистичне поруке уочи реванша са Олимпијакосом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

"Нисмо отишли у Атину са белом заставом. Морамо много боље да играмо јер желимо позитиван резултат. Једини смо који верујемо у чуда и не желимо да се предамо, већ да се боримо", рекао је фудбалер црно-белих Бојан Остојић.

Марко Јевтовић је казао да су циљеви у Партизану јасни и да ће екипа ићи на победу против Олимпијакоса.

"Покушаћемо да остваримо што бољи резултат у Европи. Није требало да примимо трећи гол у Београду јер бисмо имали више шансе у Атини. Недостајало нам је искуства у првој утакмици", рекао је је Јевтовић.

Његов саиграч Небојша Косовић рекао је да ће бити много тешко против Олимпијакоса.

"Показали смо у првој утакмици да можемо да се носимо са Олимпијакосом. Ипак, сигурно је да ће бити тешко, али ћемо пробати да анулирамо њихову предност и остваримо добар резултат", рекао је Косовић.

Црно-бели ће у Атини бити без до сада најбољег играча Леонарда Соусе, који ће напустити клуб. Играчи Партизана су искористили прилику и пожелели му срећу у наставку каријере.

Заједно са екипом, у Атину су отпутовали председник клуба Милорад Вучелић, потпредседник Владимир Вулетић, генерални директор Милош Вазура, спортски директор Ивица Илиев и други.

Утакмица између фудбалера Олимпијакоса и Партизана игра се сутра од 20:45 на стадиону Јоргос Караискакис.

Голмани: Кљајић, Н. Стевановић;
Одбрана: Вулићевић, Н. Г. Милетић, Ћирковић, Остојић, Н. Р. Милетић, Ел Мунир;
Везни ред: Јанковић, Ђуричковић, Евертон, Јевтовић, Косовић, Пантић, Илић, Сума;
Напад: Ђурђевић, Тавамба, Јовановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар