Đukić: Partizan je napravio mnogo čuda!

Trener Partizana Miroslav Đukić veruje u čudo i da njegov tim može protiv Olimpijakosa u revanšu da nadoknadi poraz iz Beograda (3:1). Đukić pred polazak u Pirej: Ne idemo na sunčanje! Ako sanjate čuda - čuda će se desiti! „Ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka“, poručio je trener crno-belih. Fudbaleri Partizana poslali su optimistične poruke uoči revanša sa Olimpijakosom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 01.08.2017 | 21:15
Đukić: Partizan je napravio mnogo čuda!
"Partizan je u istoriji pravio mnoga čuda, ako verujete u njih ona su moguća. Treba sanjati da bi se čuda desila. Moramo da stavimo do znanja da želimo samo pobedu, iako je ispred nas ozbiljan rival", rekao je Đukić.

Đukić je dodao da crno-beli ne idu u Atinu sa belom zastavom i na sunčanje, a ulogu favorita prepustio je Olimpijakosu.

"Opterećenje je na njima, dok mi želimo da napravimo pozitivan rezultat. Hoćemo da pobedimo i pokažemo da možemo ravnopravno da igramo sa njima", rekao je trener Partizana.

Prema njegovim rečima recept za dobar rezultat je igra iz prvog poluvremena u Beogradu. On je poručio da je Leonardo da Silva Souza povredjen i da zbog toga ne ide u Atinu.

"Leonardo ima problem sa mišićem, a nespreman igrač nema šta da traži u ovako velikom meču. Nećemo da rizikujemo", rekao je Đukić, dodavši da je Sejduba Suma prirodna zamena za Leonarda u slučaju odlaska Brazilca.

Partizan u prtljag za Pirej, gde će sutra igrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nije poneo belu zastavu! Predaja nije bila prihvatljiv termin za Miroslava Đukićani dok je kao prvorazredni evropski libero pokazivao klasu u španskoj Primeri. Tako je bilo i u njegovom prvom mandatu na klupi Partizana, a tako je i sada.

Iskusni stručnjak je pre ukrcavanja u avion za Atinu ponovio da je Olimpijakos favorit, ali...

„Ne idemo tamo sa belom zastavom, nego sa nadamo da nešto možemo da uradimo. Ne treba da počenemo od trećeg, nego od prvog gola. Prvo treba sebi da pokažemo da možemo da pobedimo velikog protivnika. Posle kad se otvori utakmica može svašta da bude“, rekao je Miroslav Đukić.

Partizan je u prvom meču odigrao vrlo dobrih 45 minuta, a potom pao... Crno-beli će zbog svega morati da postignu minimum tri gola. Reklo bi se jako težak zadatak.

„I pre prve utakmice Olimpijakos je bio favorit. Opterećenje je na njima. Ne idemo u Pirej na zabavu i sunčanje, nego da nešto pozitivno napravimo.Recept je prvo poluvreme iz prvog meča kada smo dominirali, pritiskali ih, kada smo bili u njihovom šesnaestercu. Ali to ne znači ništa, to su ekipe koja čekaju i najmanju grešku. Ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka.“

Zna Miroslav Đukić kakav luksuz njegova ekipa ne sme da ponovi u Pireju. Gol Bena u petom minutu prvog meča usmerio je duel na vodenicu velikana iz Pireja.

„Veliki udarac smo doživeli u prvom meču. Treba ući staloženo. Gol koji vas ubacuje u igru može da dođe u svakom trenutku. Ali ne smemo da im dozvolimo da žive od naših grešaka.. Mi moramo da igramo napadački, moramo da pripremamo glavu za sledeću utakmicu u Subotici, jer mi smo Partizan“.

Vezista Jevtović se oporavio od povrede kolena, kao što je najavljeno u Beogradu je ostao Brazilac Leonarda. Jasno je da će biti personalnih promena u sistemu Miroslava Đukića.

Biće promena svakako, ali neće biti velikih. Navijače najviše zanima hoće li u timu biti mesta za Sumu.

„Partizan je velika ekipa, svi su spremni da igraju. Nema izgovora. Oni koji su ovde čekaju šansu, nadam se da će je iskoristiti. Suma svakim danom sve bolje izgleda. Pokušaćemo da ga što pre osposobimo. Želimo što pre da ga ubacimo u vatru“.

Nekadašnji član Depotiva i Valensije već u trenerskom CV-u ima mala i velika čuda. Svi se sećaju kako je u revanšu baraža sa odlazak na EP počistio Šveđane (5:0). Ubrzo je prekinuo niz Partizanovih crnih rezultata na Marakani dug 12 godina. Tog februara 2007.godine uništio je Crvenu zvezdu.

 „Nismo puštali ekipi snimke sa tih mečeva,ali Partizan u istoriji ima sličnih čuda, nešto ćemo im pripremtiti da vide kako su čuda moguća. Treba sanjati kako bi se čuda desila. Treba da imamo takav pristup. Da im stavimo do znanja da želimo da pobedimo. Videćemo sutra. Pred sobom imamo ozbiljnog rivala. Treba pokušati. Oni igraju pred svojom publikom. Ne smemo da idemo grlom u jagode, treba naći balans. Da budemo na njihovoj polovini, a da ne pravite greške. Igraćemo 11 protiv 11, iako će ambijent biti vruć“., jasan je Đukić.

Fudbaleri Partizana poslali su optimistične poruke uoči revanša sa Olimpijakosom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Nismo otišli u Atinu sa belom zastavom. Moramo mnogo bolje da igramo jer želimo pozitivan rezultat. Jedini smo koji verujemo u čuda i ne želimo da se predamo, već da se borimo", rekao je fudbaler crno-belih Bojan Ostojić.

Marko Jevtović je kazao da su ciljevi u Partizanu jasni i da će ekipa ići na pobedu protiv Olimpijakosa.

"Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat u Evropi. Nije trebalo da primimo treći gol u Beogradu jer bismo imali više šanse u Atini. Nedostajalo nam je iskustva u prvoj utakmici", rekao je je Jevtović.

Njegov saigrač Nebojša Kosović rekao je da će biti mnogo teško protiv Olimpijakosa.

"Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo da se nosimo sa Olimpijakosom. Ipak, sigurno je da će biti teško, ali ćemo probati da anuliramo njihovu prednost i ostvarimo dobar rezultat", rekao je Kosović.

Crno-beli će u Atini biti bez do sada najboljeg igrača Leonarda Souse, koji će napustiti klub. Igrači Partizana su iskoristili priliku i poželeli mu sreću u nastavku karijere.

Zajedno sa ekipom, u Atinu su otputovali predsednik kluba Milorad Vučelić, potpredsednik Vladimir Vuletić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i drugi.

Utakmica između fudbalera Olimpijakosa i Partizana igra se sutra od 20:45 na stadionu Jorgos Karaiskakis.

Golmani: Kljajić, N. Stevanović;
Odbrana: Vulićević, N. G. Miletić, Ćirković, Ostojić, N. R. Miletić, El Munir;
Vezni red: Janković, Đuričković, Everton, Jevtović, Kosović, Pantić, Ilić, Suma;
Napad: Đurđević, Tavamba, Jovanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar