Бивша нада Партизана потписала за Звезду!

Талентовани бек Никола Радичевић потписао је у уторак трогодишњи уговор са КК Црвена звезда мтс.  Четврто појачање Звезде: Никола Радичевић! Црвено-бели ангажовали младог српског плејмејкера. Уговор на три године.

Кошарка 01.08.2017 | 20:45
Бивша нада Партизана потписала за Звезду!
Радичевић има 23 године, поникао је у Борцу из Чачка, две сезоне је играо за Партизан, а од 2012. је играо у Шпанији.

На пролеће 2015. је драфтован као 57. пик Денвер Нагетса, али није напустио Севиљу, једини тим за који је наступао професионално.

Од 2009.године редовни је члан млађих селекција Србије (кадети и јуниори) са којима је освајао сребрне и бронзане медаље на првенствима 2011. и 2012.године.

Пре Радичевића Звезда је довела тројицу играча – ветерана Марка Кешеља и два НЦАА појачања Николу Јовановића и Стефана Јанковића.

После Марка Кешеља, Николе Јовановића и Стефана Јанковића, Црвена звезда мтс озваничила је долазак још једног појачања - Николе Радичевића!

Млади српски плејмејкер (196 цм), рођен у Чачку 1994. године, потписао је трогодишњи уговор са српским и регионалним шампионом и тако постао четврти новајлија у екипи Душана Алимпијевића.

Млади креатор игре вратиће се у Србију после пет година проведених у Севиљи. Иако је било наговештаја да би његов бивши тренер Аито Гарсија Ренесес могао да га овог лета одведе са собом у Албу, Радичевић је ипак одабрао повратак.

Радичевић је поникао у чачанском Борцу, а пре одласка у Шпанију две године играо је за јуниоре Партизана. Ово лето је провео и у Америци, где га је Денвер тестирао на Летњој лиги. Претходне сезоне, после пропуштене године због повреде, одиграо је 28 лигашких мечева у АЦБ лиги и просечно постизао 9,2 поена уз 2,7 асистенција.

Његовим доласком, Звезда је наставила да ствара тим за такмичарску 2017/18, "попуњавајући" и најниже позиције. Радичевић, Јанковић, Јовановић, Кешељ и староседеоци без капитена Бранка Лазића (у репрезентацији) почеће тестове и припреме за нову сезону 5. августа, а остаје да се види да ли ће на првом окупљању под вођством новог тренера бити још новајлија.

Звезда припреме за нову сезону почиње 7. августа, а Радичевић ће одмах бити на располагању новом тренеру црвено-белих Душану Алимпијевићу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар