Bivša nada Partizana potpisala za Zvezdu!

Talentovani bek Nikola Radičević potpisao je u utorak trogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda mts.  Četvrto pojačanje Zvezde: Nikola Radičević! Crveno-beli angažovali mladog srpskog plejmejkera. Ugovor na tri godine.

Košarka 01.08.2017 | 20:45
Bivša nada Partizana potpisala za Zvezdu!
Radičević ima 23 godine, ponikao je u Borcu iz Čačka, dve sezone je igrao za Partizan, a od 2012. je igrao u Španiji.

Na proleće 2015. je draftovan kao 57. pik Denver Nagetsa, ali nije napustio Sevilju, jedini tim za koji je nastupao profesionalno.

Od 2009.godine redovni je član mlađih selekcija Srbije (kadeti i juniori) sa kojima je osvajao srebrne i bronzane medalje na prvenstvima 2011. i 2012.godine.

Pre Radičevića Zvezda je dovela trojicu igrača – veterana Marka Kešelja i dva NCAA pojačanja Nikolu Jovanovića i Stefana Jankovića.

Posle Marka Kešelja, Nikole Jovanovića i Stefana Jankovića, Crvena zvezda mts ozvaničila je dolazak još jednog pojačanja - Nikole Radičevića!

Mladi srpski plejmejker (196 cm), rođen u Čačku 1994. godine, potpisao je trogodišnji ugovor sa srpskim i regionalnim šampionom i tako postao četvrti novajlija u ekipi Dušana Alimpijevića.

Mladi kreator igre vratiće se u Srbiju posle pet godina provedenih u Sevilji. Iako je bilo nagoveštaja da bi njegov bivši trener Aito Garsija Reneses mogao da ga ovog leta odvede sa sobom u Albu, Radičević je ipak odabrao povratak.

Radičević je ponikao u čačanskom Borcu, a pre odlaska u Španiju dve godine igrao je za juniore Partizana. Ovo leto je proveo i u Americi, gde ga je Denver testirao na Letnjoj ligi. Prethodne sezone, posle propuštene godine zbog povrede, odigrao je 28 ligaških mečeva u ACB ligi i prosečno postizao 9,2 poena uz 2,7 asistencija.

Njegovim dolaskom, Zvezda je nastavila da stvara tim za takmičarsku 2017/18, "popunjavajući" i najniže pozicije. Radičević, Janković, Jovanović, Kešelj i starosedeoci bez kapitena Branka Lazića (u reprezentaciji) počeće testove i pripreme za novu sezonu 5. avgusta, a ostaje da se vidi da li će na prvom okupljanju pod vođstvom novog trenera biti još novajlija.

Zvezda pripreme za novu sezonu počinje 7. avgusta, a Radičević će odmah biti na raspolaganju novom treneru crveno-belih Dušanu Alimpijeviću.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar