Манчини у Зенит довео Аргентинца из Лиона!

Досадашњи штопер Олимпик Лиона Емануел Мамана прешао је у екипу Зенита из Санкт Петербурга.  Потписао и Мамана - Зенит подигао лествицу на 60. 000. 000 евра! Печат на други најскупљи прелазни рок у историји руског клуба.

Фудбал 01.08.2017 | 17:45
Манчини у Зенит довео Аргентинца из Лиона!
Мамана је потписао петогодишњи уговор са Зенитом, који је овог лета преузео Роберто Манчини, а трансфер износи 16 милиона евра.

Аргентински фудбалер је прошлог лета дошао у Лион из Ривер Плејта за 7,5 милиона. Мамана (21) је прошле сезоне одиграо 17 утакмица за француски клуб у Лиги 1.

Манчини је штоперску линију свог тима прво желео да појача довођењем дефанзивца Роме Костаса Маноласа, али Грк није желео да прихвати плату коју му је нудио руски клуб.

Емануел Мамана (21) заокружио је други најскупљи прелазни рок у историји Зенита.

Млади дефанзивац комплетирао је трансфер из Лиона у Санкт Петербург за обештећење од 16.000.000 евра (плус 20 одсто од следеће продаје) и тиме подигао лествицу најбогатијег руског клуба на потрошених 60.000.000 на појачања овога лета.

Мамана је потписао уговор на пет сезона, а Лион је направио сјајан посао његовом продајом, пошто га је довео пре само годину дана из Ривер Плате за дупло мање пара (8.500.000 евра).

Емануел Мамана је осмо велико појачање Зенита овог лета, а у клубу очекују да Аргентинац помогне тиму Роберта Манчинија у покушају да врати шампионску титулу после три сезоне у Санкт Петербург.

Његов земљак Себастијан Дријуси већ се лепо уклопио, постигао је два гола, па се очекује да исти случај буде и са Маманом.

Пре Мамане, у Зенит су стигли Леонардо Паредес (Рома, 23 милиона), Себастијан Дријуси (Ривер Плејт, 15), Далер Курзајев (Ахмат Грозни, 4), Денис Терентјев (Ростов, 2), Кристијан Нобоа (слободан), Дмитри Полоз (слободан), Александар Јерокин (слободан).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар