Mančini u Zenit doveo Argentinca iz Liona!

Dosadašnji štoper Olimpik Liona Emanuel Mamana prešao je u ekipu Zenita iz Sankt Peterburga.  Potpisao i Mamana - Zenit podigao lestvicu na 60. 000. 000 evra! Pečat na drugi najskuplji prelazni rok u istoriji ruskog kluba.

Fudbal 01.08.2017 | 17:45
Mančini u Zenit doveo Argentinca iz Liona!
Mamana je potpisao petogodišnji ugovor sa Zenitom, koji je ovog leta preuzeo Roberto Mančini, a transfer iznosi 16 miliona evra.

Argentinski fudbaler je prošlog leta došao u Lion iz River Plejta za 7,5 miliona. Mamana (21) je prošle sezone odigrao 17 utakmica za francuski klub u Ligi 1.

Mančini je štopersku liniju svog tima prvo želeo da pojača dovođenjem defanzivca Rome Kostasa Manolasa, ali Grk nije želeo da prihvati platu koju mu je nudio ruski klub.

Emanuel Mamana (21) zaokružio je drugi najskuplji prelazni rok u istoriji Zenita.

Mladi defanzivac kompletirao je transfer iz Liona u Sankt Peterburg za obeštećenje od 16.000.000 evra (plus 20 odsto od sledeće prodaje) i time podigao lestvicu najbogatijeg ruskog kluba na potrošenih 60.000.000 na pojačanja ovoga leta.

Mamana je potpisao ugovor na pet sezona, a Lion je napravio sjajan posao njegovom prodajom, pošto ga je doveo pre samo godinu dana iz River Plate za duplo manje para (8.500.000 evra).

Emanuel Mamana je osmo veliko pojačanje Zenita ovog leta, a u klubu očekuju da Argentinac pomogne timu Roberta Mančinija u pokušaju da vrati šampionsku titulu posle tri sezone u Sankt Peterburg.

Njegov zemljak Sebastijan Drijusi već se lepo uklopio, postigao je dva gola, pa se očekuje da isti slučaj bude i sa Mamanom.

Pre Mamane, u Zenit su stigli Leonardo Paredes (Roma, 23 miliona), Sebastijan Drijusi (River Plejt, 15), Daler Kurzajev (Ahmat Grozni, 4), Denis Terentjev (Rostov, 2), Kristijan Noboa (slobodan), Dmitri Poloz (slobodan), Aleksandar Jerokin (slobodan).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar