Матић: Могу и мени да пјевају као Видићу!

Немања Матић рекао је у првом интервјуу као фудбалер Манчестер Јунајтеда да је на Олд Трафорд дошао пре свега због Жозеа Муриња.  Хис наме ис Немања, хе цомес фром Сербиа. . .  "Волео бих да наставе да певају песму Немањи Видићу, али да је посвете и мени", поручио је Матић навијачима Јунајтеда.

Фудбал 01.08.2017 | 16:15
Матић: Могу и мени да пјевају као Видићу!
Португалски тренер је други пут довео Србина у свој тим, 2014. га је из Бенфике довео у Челси за 25 милиона евра, а сада из Челсија у Јунајтед за 45 милиона.

"Манчестер Јунајтед је један од највећих клубова на свету. Моја жеља је била и да радим са Жозеом Мурињом, када имате таквог тренера у таквом клубу не морате много да размишљате, па је моја одлука била лака. Мурињо је увек извлачио најбоље из мене, срећан сам што ћу опет да тренирам код њега. Када те такав тренер жели у свом тиму, то те мотивише, имаш више могућности, а ја желим да докажем да заслужујем да будем део овог клуба", рекао је Матић за клупску телевизију.

Његов долазак у Манчестер је најављен још пре неколико недеља, а да ће напустити Челси било је јасно на почетку припрема јер није био део екипе Антонија Контеа.

"Нисам тренирао са тимом, радио сам сам, није исто као када радите са екипом. Али имам довољно времена до почетка сезоне да се спремим. Нисам 100 одсто спреман, али ћу бити врло брзо", каже српски репрезентативац.

Матић је треће појачање Јунајтеда овог лета, после штопера Виктора Линделофа и нападача Ромелуа Лукакуа.

"Знам их добро, са Виктором сам играо заједно у Бенфики, са Лукакуом нисам јер када сам први пут напустио Челси он је дошао, па нисам имао прилику да тренирам с њим. Али често смо играли један против другог. Обојица су сјајни играчи који ће помоћи Јунајтеду да оствари своје циљеве", рекао је Матић.

Јунајтед је прошле сезоне освојио Лигу Европе, што га је вратило у Лигу шампиона, али већ пет година није био шампион Енглеске

"Мислим да је Јунајтед спреман да освоји титулу. Екипа је зрела, ради већ годину дана са Мурињом, знају шта је потребно да раде, тако да сам сигуран да ове сезоне можемо много. Можемо много да остваримо, сигуран сам да ћемо освојити Премијер лигу. Ни у Лиги шампиона се никад не зна шта може да се догоди. Све је могуће", сматра српски везиста.

Матић је код Муриња био један од кључних играча у формацији као зањи везни, а сличну улогу имаће и у Јунајтеду.

"То је позиција у којој играч мора да донесе равнотежу у тим, мора да контролише игру и то је управо оно што ја радим. Не могу да кажем да је моја позиција важније од осталих, али када играте у средини терена, морате увек знати где је лопта када је у поседу твоје екипе. Када нападаш, мораш знати како да спречиш противника да направи контранапад", истиче Матић.

После само неколико година навијачи Јунајтеда ће опет моћи да скандирају једном Немањи, можда чак и да му певају песму коју су скандирали Немањи Видићу "Хе цомес фром Сербиа, хе'лл фуцкин мурдер yа".

"Да, претпостављам да могу да певају исто. Видић је био сјајан играч, један од оних на које се угледам јер је имао фантастичну каријеру. Када сам постао репрезентативац био је капитен Србије, био је вођа тима и био је сјајан. Сјајно је доћи у клуб у којем је он играо, даћу све од себе да поновим оно што је он урадио овде. Знам да ће бити врло тешко, али не желим да ме једног дана пита: "Шта ћеш ти тамо!?", рекао је Србин.

Матић је већ играо на Олд Трафорду, али ће сада пред скоро 70.000 "Црвених ђавола" истрчати у црвеном дресу Јунајтеда.

"Биће посебно играти на Олд Трафорду у Јунајтедовом дресу. Мислим да је то велика ствар. Нисам још имао могућност, али се радујем томе, биће сјајно", радује се Матић.

Шансу да дебитује за Јунајтед имаће 8. августа у великом европском дербију против Реал Мадрида, у УЕФА Суперкупу у Скопљу.

"Биће сјајна утакмица. Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид су два велика клуба. Мислим да ће цео свет желети да гледа ту утакмицу, па сам срећан што већ можемо да поредимо наш квалитет с њима", закључио је нови Србин у Манчестер Јунајтеду.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар