Matić: Mogu i meni da pjevaju kao Vidiću!

Nemanja Matić rekao je u prvom intervjuu kao fudbaler Mančester Junajteda da je na Old Traford došao pre svega zbog Žozea Murinja.  His name is Nemanja, he comes from Serbia. . .  "Voleo bih da nastave da pevaju pesmu Nemanji Vidiću, ali da je posvete i meni", poručio je Matić navijačima Junajteda.

Fudbal 01.08.2017 | 16:15
Matić: Mogu i meni da pjevaju kao Vidiću!
Portugalski trener je drugi put doveo Srbina u svoj tim, 2014. ga je iz Benfike doveo u Čelsi za 25 miliona evra, a sada iz Čelsija u Junajted za 45 miliona.

"Mančester Junajted je jedan od najvećih klubova na svetu. Moja želja je bila i da radim sa Žozeom Murinjom, kada imate takvog trenera u takvom klubu ne morate mnogo da razmišljate, pa je moja odluka bila laka. Murinjo je uvek izvlačio najbolje iz mene, srećan sam što ću opet da treniram kod njega. Kada te takav trener želi u svom timu, to te motiviše, imaš više mogućnosti, a ja želim da dokažem da zaslužujem da budem deo ovog kluba", rekao je Matić za klupsku televiziju.

Njegov dolazak u Mančester je najavljen još pre nekoliko nedelja, a da će napustiti Čelsi bilo je jasno na početku priprema jer nije bio deo ekipe Antonija Kontea.

"Nisam trenirao sa timom, radio sam sam, nije isto kao kada radite sa ekipom. Ali imam dovoljno vremena do početka sezone da se spremim. Nisam 100 odsto spreman, ali ću biti vrlo brzo", kaže srpski reprezentativac.

Matić je treće pojačanje Junajteda ovog leta, posle štopera Viktora Lindelofa i napadača Romelua Lukakua.

"Znam ih dobro, sa Viktorom sam igrao zajedno u Benfiki, sa Lukakuom nisam jer kada sam prvi put napustio Čelsi on je došao, pa nisam imao priliku da treniram s njim. Ali često smo igrali jedan protiv drugog. Obojica su sjajni igrači koji će pomoći Junajtedu da ostvari svoje ciljeve", rekao je Matić.

Junajted je prošle sezone osvojio Ligu Evrope, što ga je vratilo u Ligu šampiona, ali već pet godina nije bio šampion Engleske

"Mislim da je Junajted spreman da osvoji titulu. Ekipa je zrela, radi već godinu dana sa Murinjom, znaju šta je potrebno da rade, tako da sam siguran da ove sezone možemo mnogo. Možemo mnogo da ostvarimo, siguran sam da ćemo osvojiti Premijer ligu. Ni u Ligi šampiona se nikad ne zna šta može da se dogodi. Sve je moguće", smatra srpski vezista.

Matić je kod Murinja bio jedan od ključnih igrača u formaciji kao zanji vezni, a sličnu ulogu imaće i u Junajtedu.

"To je pozicija u kojoj igrač mora da donese ravnotežu u tim, mora da kontroliše igru i to je upravo ono što ja radim. Ne mogu da kažem da je moja pozicija važnije od ostalih, ali kada igrate u sredini terena, morate uvek znati gde je lopta kada je u posedu tvoje ekipe. Kada napadaš, moraš znati kako da sprečiš protivnika da napravi kontranapad", ističe Matić.

Posle samo nekoliko godina navijači Junajteda će opet moći da skandiraju jednom Nemanji, možda čak i da mu pevaju pesmu koju su skandirali Nemanji Vidiću "He comes from Serbia, he'll fuckin murder ya".

"Da, pretpostavljam da mogu da pevaju isto. Vidić je bio sjajan igrač, jedan od onih na koje se ugledam jer je imao fantastičnu karijeru. Kada sam postao reprezentativac bio je kapiten Srbije, bio je vođa tima i bio je sjajan. Sjajno je doći u klub u kojem je on igrao, daću sve od sebe da ponovim ono što je on uradio ovde. Znam da će biti vrlo teško, ali ne želim da me jednog dana pita: "Šta ćeš ti tamo!?", rekao je Srbin.

Matić je već igrao na Old Trafordu, ali će sada pred skoro 70.000 "Crvenih đavola" istrčati u crvenom dresu Junajteda.

"Biće posebno igrati na Old Trafordu u Junajtedovom dresu. Mislim da je to velika stvar. Nisam još imao mogućnost, ali se radujem tome, biće sjajno", raduje se Matić.

Šansu da debituje za Junajted imaće 8. avgusta u velikom evropskom derbiju protiv Real Madrida, u UEFA Superkupu u Skoplju.

"Biće sjajna utakmica. Mančester Junajted i Real Madrid su dva velika kluba. Mislim da će ceo svet želeti da gleda tu utakmicu, pa sam srećan što već možemo da poredimo naš kvalitet s njima", zaključio je novi Srbin u Mančester Junajtedu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar