Црнадак и Звиздић са Пенсом

Након састанка планиран је и билатерални састанак делегације Босне и Херцеговине и Сједињених Америчких Држава.
Делегацију БиХ предводит ће предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Босна и Херцеговина 01.08.2017 | 12:24
Црнадак и Звиздић са Пенсом
Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествоваће 02. августа, у својству члана делегације БиХ, на Специјалном састанку земаља чланица Америчко-јадранске повеље (А5) у Подгорици.

Како је саопштено из МИП БиХ. на Специјалном састанку, који се одржава у организацији Владе Републике Македоније, тренутно предсједавајуће А5 и Црне Горе, потврђено је учешће потпредсједника Сједињених Америчких Држава Мајка Пенса

Након састанка планиран је и билатерални састанак делегације Босне и Херцеговине и Сједињених Америчких Држава.

Делегацију БиХ предводиће предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Потпредсједник Сједињених Америчких Држава данас касно поподне стиже у дводневну посјету Подгорици, током које ће се састати са највишим црногорским, али и регионалним званичницима. 

Пенс  је највиши званичник САД који је икада посјетио Црну Гору. Њега ће на аеродрому дочекати премијер Душко Марковић са супругом, пишу Вијести.

Према незваничним инфоармацијама, ваздушни саобраћај ће због авиона којим стиже амерички потпредсјеник бити затворен до четири сата.

Самит ће окупити лидере земаља чланица Повеље  Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Албаније, али и земаља посматрача Косова, Србије и Македоније.

(Агенције)
 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ннн

01.08.2017 10:27

У јеку туристицке сезоне затварају аеродром! Гдје то има , само у банана дрзавицама као сто је Црна Гора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ННН

01.08.2017 10:40

Па онај у Требињу це примити све авионе и путнике за вријеме затварања овог. Јесу вам сукнули Брача Црногорци са правом. Никако да се не помирите са тим ?

Name

Генерал

01.08.2017 11:11

Веци је проблем сто Србија није у НАТО-у да уцјењује друге у региону. Како би вољели да је обрнуто и да трце на ноге Америма али не могу због браце Руса који це их продати првом приликом како би себи несто узели.

Name

Кики

01.08.2017 12:57

Хоце ли и Зељка се састати са тим Амером?? Ипаак је она прецједница републицке владе. Додик неце, он је прецједник републике на црном списку.

Name

Деwац

01.08.2017 12:20

Јесу црногорци мудри видјели да се од националисма незиви и нема напрертка зато су одјебали све и идемо у бољи зивот а ви губитници губите вријеме.

ОДГОВОРИТЕ