Crnadak i Zvizdić sa Pensom

Nakon sastanka planiran je i bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.
Delegaciju BiH predvodit će predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Bosna i Hercegovina 01.08.2017 | 12:24
Crnadak i Zvizdić sa Pensom
Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovaće 02. avgusta, u svojstvu člana delegacije BiH, na Specijalnom sastanku zemalja članica Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici.

Kako je saopšteno iz MIP BiH. na Specijalnom sastanku, koji se održava u organizaciji Vlade Republike Makedonije, trenutno predsjedavajuće A5 i Crne Gore, potvrđeno je učešće potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa

Nakon sastanka planiran je i bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Delegaciju BiH predvodiće predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država danas kasno popodne stiže u dvodnevnu posjetu Podgorici, tokom koje će se sastati sa najvišim crnogorskim, ali i regionalnim zvaničnicima. 

Pens  je najviši zvaničnik SAD koji je ikada posjetio Crnu Goru. Njega će na aerodromu dočekati premijer Duško Marković sa suprugom, pišu Vijesti.

Prema nezvaničnim infoarmacijama, vazdušni saobraćaj će zbog aviona kojim stiže američki potpredsjenik biti zatvoren do četiri sata.

Samit će okupiti lidere zemalja članica Povelje  Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije, ali i zemalja posmatrača Kosova, Srbije i Makedonije.

(Agencije)
 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nnn

01.08.2017 10:27

U jeku turisticke sezone zatvaraju aerodrom! Gdje to ima , samo u banana drzavicama kao sto je Crna Gora!

ODGOVORITE
Name

Re NNN

01.08.2017 10:40

Pa onaj u Trebinju ce primiti sve avione i putnike za vrijeme zatvaranja ovog. Jesu vam suknuli Brača Crnogorci sa pravom. Nikako da se ne pomirite sa tim ?

Name

General

01.08.2017 11:11

Veci je problem sto Srbija nije u NATO-u da ucjenjuje druge u regionu. Kako bi voljeli da je obrnuto i da trce na noge Amerima ali ne mogu zbog brace Rusa koji ce ih prodati prvom prilikom kako bi sebi nesto uzeli.

Name

Kiki

01.08.2017 12:57

Hoce li i Zeljka se sastati sa tim Amerom?? Ipaak je ona precjednica republicke vlade. Dodik nece, on je precjednik republike na crnom spisku.

Name

Dewac

01.08.2017 12:20

Jesu crnogorci mudri vidjeli da se od nacionalisma nezivi i nema naprertka zato su odjebali sve i idemo u bolji zivot a vi gubitnici gubite vrijeme.

ODGOVORITE