Воћари траже заштиту од владе

Предсједник Удружења воћара Републике Српске Драгоја Дојчиновић упутио је Влади Српске и ресорном министарству захтјев за проглашење стања елементарне непогоде због мраза и суше.

Република Српска 01.08.2017 | 09:32
Воћари траже заштиту од владе
"Проглашењем стања елементарне непогоде због мраза и суше и надокнадом дијела штете, пољопривредним произвођачима бисте дали пријеко потребну помоћ за опстанак и наставак производње", поручио је Дојчиновић.

У захтјеву Дојчиновић наводи да се цјелокупна пољопривредна производња и воћарство Српске у овој години суочавају са бројним проблемима и недаћама, почев од касних прољетних мразева који су крајем априла нанијели велику штету воћним засадима.

Дојчиновић је указао и на град, као и сушу која ће, према најавама метеоролога, трајати и даље, због чега је, како наводи, опстанак воћарства и воћара Српске под знаком питања.

"Ако желимо да одржимо воћарску производњу морамо имати снажну подршку и помоћ Владе и ресорног министарства", истакао је Дојчиновић.

Он је у захтјеву поручио Влади и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске да што прије сагледају размјере штете у пољопривредној производњи и конкретно помогну надокнађивањем претрпљених губитака јер се "велики број пољопривредника налази на корак од напуштања производње којом се бави".

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Владан

01.08.2017 07:39

Драги воћари, Влада је ту да себи намакне плате, а не да вам штити воћњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треф

01.08.2017 07:49

Они и желе да вам пропадне воће да би додикови "тајфуни" могли увозити и воће и држати монопол на увоз и продају воћа. Пример је сецерана која се уништава да би се заштитио СТуден,увозник шећера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ста це влада

01.08.2017 07:56

Дзаба тросење тинте И папира. Нема од владе ниста. Све је пропало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

01.08.2017 08:24

Е насли су од кога це је затразити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милекраде додик

01.08.2017 09:13

Лазете,како ја немам проблема са својим воцњаком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сточар

01.08.2017 10:45

Колеге воћари, нема од тога ништа, каса је већ одавно у минусу

ОДГОВОРИТЕ