ЛШ: Може ли Партизан до чуда у Атини?

Ако дамо брзи гол. . .  „Показали да можемо равноправно да се носимо с редовним учесником групне фазе Лиге шампиона, само да смањимо пад концентрације на минимум“, уверава Бојан Остојић, штопер црно-белих.

Фудбал 01.08.2017 | 23:00
ЛШ: Може ли Партизан до чуда у Атини?
Било је чудо у Њукаслу, било је чудо у Бриселу, може ли да буде чудо и у Атини?

Претходна два пута кад је Партизан улазио у Лигу шампиона избацивао је боље од себе у гостима, најпре тако што је на Сент Џејмс парку анулирао предност Енглеза, изборио пенале и на њима био смиренији од Сврака, као што се испоставило да их је - после 2:2 у Београду и на стадиону Констант ван ден Шток - боље пуцао и од Андерлехта.

Сад би, чини се, пенали били премија за црно-беле, пред којима је куд и камо тежи задатак, јер на реванш трећег квалификационог кола одлазе с два гола заостатка.

И вером да, како кажу, није све готово.

„Наравно да није. Олимпијакос је постигао брзи гол на нашем терену, зашто не бисмо ми на њиховом“, самоуверено узвраћа Бојан Остојић на питање МОЗЗАРТ Спорта о очекивањима пред дуел на „Караискакису“, у среду вече од 20.45. „Буде ли тако, меч би попримио тотално другачији ток. Отворила би се шанса да нешто урадимо“.

О чуду над чудима какво прижељкују навијачи српског тима прича се стидљиво, међутим, довољно гласно да се „призове“.

„Чуда се дешавају. Сетимо се само реванша између Барселоне и ПСЖ-а, како су Каталонци надокнадили четири гола минуса. Знам, знам, не можемо ми да се поредимо с тим екипама, али можемо да верујемо у подвиг. Да се надамо најбољем“.

Шеф струке Парног ваљка Мирослав Ђукић непрестано понавља како је „Партизан врхунска екипа и да му само мало тактичке дисциплине недостаје како би био у равни са најбољим европским“. Баш на тим детаљима црно-бели су поклекли минулог уторка.

„Одиграли смо добро прво полувреме, показали да можемо равноправно да се носимо с редовним учесником групне фазе Лиге шампиона. Резултат 1:3 није реалан, сва три гола Грци су дали из наших грешака. Не могу да кажем да ћемо у Пиреју да измислимо топлу воду, али макар можемо да се надигравамо са озбиљним ривалом. Показали смо да смо у стању да се такмичимо на њиховом нивоу. Како смо одиграли првих 45 минута - храбро, агресивно и нападачки - такви морамо да будемо у среду вече све време“.

Задатак црно-белима отежан је услед сазнања да један од најкориснијих играча екипе,Бразилац Леонардо, неће ни путовати на реванш. Плус, Олимпијакос на свом стадиону често зна да „самеље“ ривала, али исто тако „чупао“ се Партизан у прошлости из тешких ситуација.

Реалније, ипак, делује да се Партизан у среду вече прешалта на Лигу Европе и да у петак од 13.00 у Ниону чека ривала на последњој степеници до, како га често називају, „утешног купа“.

„Ситуација јесте тешка, међутим, игром, ставом и понашањем, посебно у првом полувремену првог меча, натерали смо људе на стадиону да уживају у фудбалу. Тако морамо да будемо у Атини. А што се изненађење тиче... Ако ме сеђање добро служи, Партизан је у блиској прошлости губио код куће, а добијао на страни, знао да обрадује навијаче. Ја се нећу предати док год има шансе. Имамо квалитет“.

Има га и Олимпијакос, на његовој страни је и искуство играња оваквих утакмица, не бежи од те чињенице дефанзивац црно-белих.

„Стварно црвено-бели из Атине имају одличне играче, непрестано су Лиги шампиона, нећу да трошим речи о Бену, Еменикеу или Себи... Све се о њима зна. Показали су. Да бисмо дошли у ситуацију да им парирамо потребно је да не поновимо грешке из првог меча, односно да пад концентрације смањимо на минимум. Тачније, да га не буде“, упозорава Бојан Остојић, око кога су се од почетка сезоне променила двојица штопера (Лазар Ћирковић иНемања Р. Милетић) и двојица левих бекова (Немања Г. Милетић и Мохамед ел Монир), али је управо он уз голмана Филипа Кљајића једини из дефанзивне поставке почео и завршио сваки меч.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар