LŠ: Može li Partizan do čuda u Atini?

Ako damo brzi gol. . .  „Pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo s redovnim učesnikom grupne faze Lige šampiona, samo da smanjimo pad koncentracije na minimum“, uverava Bojan Ostojić, štoper crno-belih.

Fudbal 01.08.2017 | 23:00
LŠ: Može li Partizan do čuda u Atini?
Bilo je čudo u Njukaslu, bilo je čudo u Briselu, može li da bude čudo i u Atini?

Prethodna dva puta kad je Partizan ulazio u Ligu šampiona izbacivao je bolje od sebe u gostima, najpre tako što je na Sent Džejms parku anulirao prednost Engleza, izborio penale i na njima bio smireniji od Svraka, kao što se ispostavilo da ih je - posle 2:2 u Beogradu i na stadionu Konstant van den Štok - bolje pucao i od Anderlehta.

Sad bi, čini se, penali bili premija za crno-bele, pred kojima je kud i kamo teži zadatak, jer na revanš trećeg kvalifikacionog kola odlaze s dva gola zaostatka.

I verom da, kako kažu, nije sve gotovo.

„Naravno da nije. Olimpijakos je postigao brzi gol na našem terenu, zašto ne bismo mi na njihovom“, samouvereno uzvraća Bojan Ostojić na pitanje MOZZART Sporta o očekivanjima pred duel na „Karaiskakisu“, u sredu veče od 20.45. „Bude li tako, meč bi poprimio totalno drugačiji tok. Otvorila bi se šansa da nešto uradimo“.

O čudu nad čudima kakvo priželjkuju navijači srpskog tima priča se stidljivo, međutim, dovoljno glasno da se „prizove“.

„Čuda se dešavaju. Setimo se samo revanša između Barselone i PSŽ-a, kako su Katalonci nadoknadili četiri gola minusa. Znam, znam, ne možemo mi da se poredimo s tim ekipama, ali možemo da verujemo u podvig. Da se nadamo najboljem“.

Šef struke Parnog valjka Miroslav Đukić neprestano ponavlja kako je „Partizan vrhunska ekipa i da mu samo malo taktičke discipline nedostaje kako bi bio u ravni sa najboljim evropskim“. Baš na tim detaljima crno-beli su poklekli minulog utorka.

„Odigrali smo dobro prvo poluvreme, pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo s redovnim učesnikom grupne faze Lige šampiona. Rezultat 1:3 nije realan, sva tri gola Grci su dali iz naših grešaka. Ne mogu da kažem da ćemo u Pireju da izmislimo toplu vodu, ali makar možemo da se nadigravamo sa ozbiljnim rivalom. Pokazali smo da smo u stanju da se takmičimo na njihovom nivou. Kako smo odigrali prvih 45 minuta - hrabro, agresivno i napadački - takvi moramo da budemo u sredu veče sve vreme“.

Zadatak crno-belima otežan je usled saznanja da jedan od najkorisnijih igrača ekipe,Brazilac Leonardo, neće ni putovati na revanš. Plus, Olimpijakos na svom stadionu često zna da „samelje“ rivala, ali isto tako „čupao“ se Partizan u prošlosti iz teških situacija.

Realnije, ipak, deluje da se Partizan u sredu veče prešalta na Ligu Evrope i da u petak od 13.00 u Nionu čeka rivala na poslednjoj stepenici do, kako ga često nazivaju, „utešnog kupa“.

„Situacija jeste teška, međutim, igrom, stavom i ponašanjem, posebno u prvom poluvremenu prvog meča, naterali smo ljude na stadionu da uživaju u fudbalu. Tako moramo da budemo u Atini. A što se iznenađenje tiče... Ako me seđanje dobro služi, Partizan je u bliskoj prošlosti gubio kod kuće, a dobijao na strani, znao da obraduje navijače. Ja se neću predati dok god ima šanse. Imamo kvalitet“.

Ima ga i Olimpijakos, na njegovoj strani je i iskustvo igranja ovakvih utakmica, ne beži od te činjenice defanzivac crno-belih.

„Stvarno crveno-beli iz Atine imaju odlične igrače, neprestano su Ligi šampiona, neću da trošim reči o Benu, Emenikeu ili Sebi... Sve se o njima zna. Pokazali su. Da bismo došli u situaciju da im pariramo potrebno je da ne ponovimo greške iz prvog meča, odnosno da pad koncentracije smanjimo na minimum. Tačnije, da ga ne bude“, upozorava Bojan Ostojić, oko koga su se od početka sezone promenila dvojica štopera (Lazar Ćirković iNemanja R. Miletić) i dvojica levih bekova (Nemanja G. Miletić i Mohamed el Monir), ali je upravo on uz golmana Filipa Kljajića jedini iz defanzivne postavke počeo i završio svaki meč.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar