Лајовић успешан на старту Кицбила!

Душан Лајовић пласирао се у друго коло турнира у аустријском Кицбилу, пошто је у првом колу победио Немца Максимилијана Мартерера у два сета, 7:5 и 7:6 (4).  Лајовић и Зекић се борили као лавови! Двојица српских тенисера изборили су пласман у друго коло турнира у Кицбилу. Тамо их очекују други и четврти носилац.

Тенис 31.07.2017 | 18:30
Лајовић успешан на старту Кицбила!
Душан Лајовић и Миљан Зекић пласирали су се у другу рунду турнира у Кицбилу, после готово два сата игре.

У првом дуелу Лајовић, 71. тенисер на АТП ранг-листи, до победе је, против Мартерера, дошао после сат и 56 минута игре.

Лајовић, који се први пут у каријери састао са Мартером, у другом колу имаће далеко тежи задатак. Ривал ће му бити четврти носилац, Француз Жил Симон, који је био слободан у првој рунди такмичења.

Српски тенисер никада до сада није играо против тренутно 37. са АТП листе.

Лајовић је у првом сету до брејка стигао већ у трећем гему и повео са 3:1, али је Немац, 120. тенисер на АТП ранг-листи, већ у шестом гему успео да узврати истом мером и додје до изједначења - 3:3.

Српски тенисер је у 11. гему успео да поново одузме сервис Мартереру, а потом и на свој сервис да потрди брејк и тако поведе са 1:0 у сетовима.

Други сет донео је много неозвесности, видјено је чак 10 брејк лопти, али ниједан тенисер није успео да додје до брејка, па је тај период окончан после тај-брејка који је припао Лајовићу резултатом 7:4.

Још већи успех забележио је Миљан Зекић, који је био бољи од Руса Андреја Кузњецова.

Зекић, који је 316. играч света, савладао је 66. са АТП листе, такође после рововске борбе и два тај-брејка - 7:6 (7:4), 7:6 (8:6).

Он је дуел добио после сат и 49 минута игре.

Српски тенисер, који је пласман у главни жреб остварио кроз квалификације, у другом колу одмериће снаге са другим носиоцем Фабиом Фоњинијем, који је био слободан на почетку турнира.

Турнир у Кицбилу, из серије АТП 250, игра се за наградни фонд од 637.395 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар