Lajović uspešan na startu Kicbila!

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u austrijskom Kicbilu, pošto je u prvom kolu pobedio Nemca Maksimilijana Marterera u dva seta, 7:5 i 7:6 (4).  Lajović i Zekić se borili kao lavovi! Dvojica srpskih tenisera izborili su plasman u drugo kolo turnira u Kicbilu. Tamo ih očekuju drugi i četvrti nosilac.

Tenis 31.07.2017 | 18:30
Lajović uspešan na startu Kicbila!
Dušan Lajović i Miljan Zekić plasirali su se u drugu rundu turnira u Kicbilu, posle gotovo dva sata igre.

U prvom duelu Lajović, 71. teniser na ATP rang-listi, do pobede je, protiv Marterera, došao posle sat i 56 minuta igre.

Lajović, koji se prvi put u karijeri sastao sa Marterom, u drugom kolu imaće daleko teži zadatak. Rival će mu biti četvrti nosilac, Francuz Žil Simon, koji je bio slobodan u prvoj rundi takmičenja.

Srpski teniser nikada do sada nije igrao protiv trenutno 37. sa ATP liste.

Lajović je u prvom setu do brejka stigao već u trećem gemu i poveo sa 3:1, ali je Nemac, 120. teniser na ATP rang-listi, već u šestom gemu uspeo da uzvrati istom merom i dodje do izjednačenja - 3:3.

Srpski teniser je u 11. gemu uspeo da ponovo oduzme servis Martereru, a potom i na svoj servis da potrdi brejk i tako povede sa 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je mnogo neozvesnosti, vidjeno je čak 10 brejk lopti, ali nijedan teniser nije uspeo da dodje do brejka, pa je taj period okončan posle taj-brejka koji je pripao Lajoviću rezultatom 7:4.

Još veći uspeh zabeležio je Miljan Zekić, koji je bio bolji od Rusa Andreja Kuznjecova.

Zekić, koji je 316. igrač sveta, savladao je 66. sa ATP liste, takođe posle rovovske borbe i dva taj-brejka - 7:6 (7:4), 7:6 (8:6).

On je duel dobio posle sat i 49 minuta igre.

Srpski teniser, koji je plasman u glavni žreb ostvario kroz kvalifikacije, u drugom kolu odmeriće snage sa drugim nosiocem Fabiom Fonjinijem, koji je bio slobodan na početku turnira.

Turnir u Kicbilu, iz serije ATP 250, igra se za nagradni fond od 637.395 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar