Бивши Звездаш: Водио бих клуб са Косова, волим Албанију!

Бивши капитен Црвене звезде Иван Гвозденовић изјавио је да не би имао проблем да води албански клуб са Косова.

Фудбал 01.08.2017 | 00:00
Бивши Звездаш: Водио бих клуб са Косова, волим Албанију!
Некадашњи репрезентативац Југославије открио је и да га је било срамота што су српски навијачи улетели на терен на мечу са Албанијом у Београду пре три године.

"Волео бих да водим клуб са Косова, зашто да не? У фудбалу не може да се каже "не". Овде смо као суседи, пријатељи, бавимо се фудбалом, а не политиком. Ако бих добио добру понуду са Косова, озбиљно бих размислио. Имам лиценцу, али нисам самостално водио још ниједан тим", рекао је Гвозденовић за телевизију Топ ченел на албанском језику.

Гвозденовић, који је тренутно ради као помоћни тренер у Тирани, каријеру фудбалера завршио је пре две године у албанском Кукешију, а последњих пет сезона поред тог клуба играо је за Скендербег и Тирану.

"У почетку сам страховао да дођем у Албанију, али сада сам заволео ту земљу. Желео бих да говорим албански без грешке. Моја породица није била за то да додјем у Албанију, али због љубави према фудбалу био сам спреман да покушам. Нисам се плашио, знам шта је спорт, а шта политика", рекао је он.

Гвозденовић је признао да је осећао разочарање и стид што је утакмица између репрезентација Србије и Албаније прекинута због улета навијача у терен и појављивања дрона са заставом тзв. "Велике Албаније".

"Играо сам тада за Кукеши, гледао меч са двојицом играча са Косова и стидео се због дешавања. Нисам се лепо осећао, вероватно и због тога што никад нисам имао проблем у Албанији", закључио је Гвозденовић, који је забележио један наступ за репрезентацију Југославије.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цо

31.07.2017 22:18

Какав си гурбет, стиди се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.08.2017 07:02

Засто? А да хоце да науци нпр. Сведски, био би ок?