Bivši Zvezdaš: Vodio bih klub sa Kosova, volim Albaniju!

Bivši kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović izjavio je da ne bi imao problem da vodi albanski klub sa Kosova.

Fudbal 01.08.2017 | 00:00
Bivši Zvezdaš: Vodio bih klub sa Kosova, volim Albaniju!
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije otkrio je i da ga je bilo sramota što su srpski navijači uleteli na teren na meču sa Albanijom u Beogradu pre tri godine.

"Voleo bih da vodim klub sa Kosova, zašto da ne? U fudbalu ne može da se kaže "ne". Ovde smo kao susedi, prijatelji, bavimo se fudbalom, a ne politikom. Ako bih dobio dobru ponudu sa Kosova, ozbiljno bih razmislio. Imam licencu, ali nisam samostalno vodio još nijedan tim", rekao je Gvozdenović za televiziju Top čenel na albanskom jeziku.

Gvozdenović, koji je trenutno radi kao pomoćni trener u Tirani, karijeru fudbalera završio je pre dve godine u albanskom Kukešiju, a poslednjih pet sezona pored tog kluba igrao je za Skenderbeg i Tiranu.

"U početku sam strahovao da dođem u Albaniju, ali sada sam zavoleo tu zemlju. Želeo bih da govorim albanski bez greške. Moja porodica nije bila za to da dodjem u Albaniju, ali zbog ljubavi prema fudbalu bio sam spreman da pokušam. Nisam se plašio, znam šta je sport, a šta politika", rekao je on.

Gvozdenović je priznao da je osećao razočaranje i stid što je utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta zbog uleta navijača u teren i pojavljivanja drona sa zastavom tzv. "Velike Albanije".

"Igrao sam tada za Kukeši, gledao meč sa dvojicom igrača sa Kosova i stideo se zbog dešavanja. Nisam se lepo osećao, verovatno i zbog toga što nikad nisam imao problem u Albaniji", zaključio je Gvozdenović, koji je zabeležio jedan nastup za reprezentaciju Jugoslavije.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Co

01.08.2017 00:18

Kakav si gurbet, stidi se

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2017 09:02

Zasto? A da hoce da nauci npr. Svedski, bio bi ok?