Ово је боја која ће обиљежити 2018. годину

Боју године објавила је компанија ППГ, а боја коју они одаберу обично се нађе свуда - од одеће, преко керамичких подова, до НАСА-иних ракета.

Занимљивости 31.07.2017 | 12:50
Ово је боја која ће обиљежити 2018. годину
Како истичу из компаније старе 134 године, они ангажују више од 20 стилиста за боје из читавог света, који су уско специјализовани за одређену област како би одабрали боју године, а овог пута једногласно је одлучено да је то "Блацк Фламе" (црни пламен).

Стручњаци су је одабрали јер је модерна, интимна и умирујућа. Она креира тишину за којом сви жудимо у свету у коме смо преплављени информацијама, док њени плави подтонови представљају могућност и наду.

Убрзо пошто је "Блацк Фламе" победила као боја године, још једна водећа компанија за боје "Олyмпиц паинт" најавила је своју нијансу црне "Блацк Магиц", наговештавајући да се црна поново вратила у моду.

Црна боја те компаније је мање засићена и неутрална са вибрацијама тамног угља, у поређењу са индиго тоновима "Блацк Фламе".

Обојите мали кутак или радни простор овом бојом како бисте креирали мирно место за рад, без ствари које вам одвлаче пажњу. Користите слојеве боје мастила, богате црне и тамносиве како бисте креирали драматични, односно савремени изглед.

Један зид у мат црној нијанси може бити искориштен као главна тачка отвореног простора, док у спаваћој соби ова богата нијанса креира атмосферу са умирујућим ефектом.

Свој зелени, бујни екстеријер можете урамити тако што ћете зид који га окружује обојити овом нијансом, а кухињски елементи у једној од ових боја ће изгледати беспрекорно.

Такође, црном бојом можете смањити одсјај и себи приуштити већи ужитак током гледања телевизије.

Коментари / 0

Оставите коментар