Ovo je boja koja će obilježiti 2018. godinu

Boju godine objavila je kompanija PPG, a boja koju oni odaberu obično se nađe svuda - od odeće, preko keramičkih podova, do NASA-inih raketa.

Zanimljivosti 31.07.2017 | 12:50
Ovo je boja koja će obilježiti 2018. godinu
Kako ističu iz kompanije stare 134 godine, oni angažuju više od 20 stilista za boje iz čitavog sveta, koji su usko specijalizovani za određenu oblast kako bi odabrali boju godine, a ovog puta jednoglasno je odlučeno da je to "Black Flame" (crni plamen).

Stručnjaci su je odabrali jer je moderna, intimna i umirujuća. Ona kreira tišinu za kojom svi žudimo u svetu u kome smo preplavljeni informacijama, dok njeni plavi podtonovi predstavljaju mogućnost i nadu.

Ubrzo pošto je "Black Flame" pobedila kao boja godine, još jedna vodeća kompanija za boje "Olympic paint" najavila je svoju nijansu crne "Black Magic", nagoveštavajući da se crna ponovo vratila u modu.

Crna boja te kompanije je manje zasićena i neutralna sa vibracijama tamnog uglja, u poređenju sa indigo tonovima "Black Flame".

Obojite mali kutak ili radni prostor ovom bojom kako biste kreirali mirno mesto za rad, bez stvari koje vam odvlače pažnju. Koristite slojeve boje mastila, bogate crne i tamnosive kako biste kreirali dramatični, odnosno savremeni izgled.

Jedan zid u mat crnoj nijansi može biti iskorišten kao glavna tačka otvorenog prostora, dok u spavaćoj sobi ova bogata nijansa kreira atmosferu sa umirujućim efektom.

Svoj zeleni, bujni eksterijer možete uramiti tako što ćete zid koji ga okružuje obojiti ovom nijansom, a kuhinjski elementi u jednoj od ovih boja će izgledati besprekorno.

Takođe, crnom bojom možete smanjiti odsjaj i sebi priuštiti veći užitak tokom gledanja televizije.

Komentari / 0

Ostavite komentar