Звезда и Фелдин - која је добитна комбинација?

Како би црвено-бели могли да добију велики потпис?

Кошарка 01.08.2017 | 18:30
Звезда и Фелдин - која је добитна комбинација?
Информација угледног грчког портала Спорт 24 да су водећи људи Црвене звезде ступили у контакт са Џејмсом Фелдином, у намери да направе сарадњу за наредну сезону изазвала је еуфорију међу навијачима српског и јадранског шампиона.

Сумње нема - Црвена звезда би у искусном шутеру из Доминиканске Републике добила расног стрелца, коме је сада преко потребан нови почетак у каријери. 

Али, која је добитна комбинација? Како би Црвена звезда могла да добије скорера са солидним евролигашким искуством?

Панатинаикос је спреман да се одрекне услуга 29-годишњег поливалентног играча, али за то је потребна уиграност са колегама са Малог Калемегдана. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, ситуација је таква да ПАО жели да пусти Фелдина без обештећења, али по следећој формули - да Панатинаикос Фелдину исплати између 50.000 и 100.000 евра од последње године уговора, пошто му се својевољно не иде из клуба, а да Црвена звезда преузме обавезу кеширања остатка суме која би му ишла по слову документације са Зеленима у наредних годину дана.

Пошто Фелдин има сезонску плату од 450.000 евра, рачуница је јасна.

Подсетимо, недавно су Макаби Тел Авив и Бајерн направили сличан посао са Мајком Цирбесом, када је минхенски клуб преузео комплетну плату немачког центра (1.000.000 евра прим. аут.). 

Џејмс Фелдин је после прве сезоне у Атини, када је оставио више него добар утисак, задобио велико поверење тадашњег тренера Александра Ђорђевића. Недуго затимЂорђевић је од клупске управе тражио да се Фелдину продужи уговор, после чега је годишња плата скочила са 250.000 на постојећих 450.000 европских новчаница. А сарадња истиче наредног лета.

Фелдин би, сигурно је, био велико појачање за Црвену звезду. Искусан је шутер, знао је да изнесе велики терет за Панатинаикос и буде најбољи када је најтеже. Додуше, прошле сезоне имао је нешто слабије бројке - око седам поена на 35 одсто погођених шутева за три поена, уз две асистенције и нешто мање од две асистенције по утакмици. Зато му је и потребно да окрене нови лист и започне нову евролигашку авантуру, посебно јер није у плановима Ћавија Пасквала. 

Многи ће се сетити да Црвена звезда својевремено није имала среће са играчем сличних нападачких карактеристика (Блејк Шилб прим. аут.). Али, у тренутку када је клуб на новом почетку, са тренером Душаном Алимпијевићем на челу, можда би овог пута сарадња могла да буде успешнија. 

С обзиром да је, како тврди специјализовани кошаркашки портал Спортандо, и Колтон Ајверсонна прагу Малог Калемегдана, да је Марко Кешељ већ ту и да ће ускоро стићи тандемЈовановић - Јанковић, јасна је визија - спој евролигашког искуства и младих домаћих играча који ће представљати будућност Црвене звезде. Притом, још се чека исход преговора саНиколом Радичевићем.

Можда би баш сада коцкице могле да се споје, па да Фелдин и Небојша Човић пруже руку један другом, после неуспелог покушаја пре два лета. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар