Zvezda i Feldin - koja je dobitna kombinacija?

Kako bi crveno-beli mogli da dobiju veliki potpis?

Košarka 01.08.2017 | 18:30
Zvezda i Feldin - koja je dobitna kombinacija?
Informacija uglednog grčkog portala Sport 24 da su vodeći ljudi Crvene zvezde stupili u kontakt sa Džejmsom Feldinom, u nameri da naprave saradnju za narednu sezonu izazvala je euforiju među navijačima srpskog i jadranskog šampiona.

Sumnje nema - Crvena zvezda bi u iskusnom šuteru iz Dominikanske Republike dobila rasnog strelca, kome je sada preko potreban novi početak u karijeri. 

Ali, koja je dobitna kombinacija? Kako bi Crvena zvezda mogla da dobije skorera sa solidnim evroligaškim iskustvom?

Panatinaikos je spreman da se odrekne usluga 29-godišnjeg polivalentnog igrača, ali za to je potrebna uigranost sa kolegama sa Malog Kalemegdana. Prema saznanjima MOZZART Sporta, situacija je takva da PAO želi da pusti Feldina bez obeštećenja, ali po sledećoj formuli - da Panatinaikos Feldinu isplati između 50.000 i 100.000 evra od poslednje godine ugovora, pošto mu se svojevoljno ne ide iz kluba, a da Crvena zvezda preuzme obavezu keširanja ostatka sume koja bi mu išla po slovu dokumentacije sa Zelenima u narednih godinu dana.

Pošto Feldin ima sezonsku platu od 450.000 evra, računica je jasna.

Podsetimo, nedavno su Makabi Tel Aviv i Bajern napravili sličan posao sa Majkom Cirbesom, kada je minhenski klub preuzeo kompletnu platu nemačkog centra (1.000.000 evra prim. aut.). 

Džejms Feldin je posle prve sezone u Atini, kada je ostavio više nego dobar utisak, zadobio veliko poverenje tadašnjeg trenera Aleksandra Đorđevića. Nedugo zatimĐorđević je od klupske uprave tražio da se Feldinu produži ugovor, posle čega je godišnja plata skočila sa 250.000 na postojećih 450.000 evropskih novčanica. A saradnja ističe narednog leta.

Feldin bi, sigurno je, bio veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Iskusan je šuter, znao je da iznese veliki teret za Panatinaikos i bude najbolji kada je najteže. Doduše, prošle sezone imao je nešto slabije brojke - oko sedam poena na 35 odsto pogođenih šuteva za tri poena, uz dve asistencije i nešto manje od dve asistencije po utakmici. Zato mu je i potrebno da okrene novi list i započne novu evroligašku avanturu, posebno jer nije u planovima Ćavija Paskvala. 

Mnogi će se setiti da Crvena zvezda svojevremeno nije imala sreće sa igračem sličnih napadačkih karakteristika (Blejk Šilb prim. aut.). Ali, u trenutku kada je klub na novom početku, sa trenerom Dušanom Alimpijevićem na čelu, možda bi ovog puta saradnja mogla da bude uspešnija. 

S obzirom da je, kako tvrdi specijalizovani košarkaški portal Sportando, i Kolton Ajversonna pragu Malog Kalemegdana, da je Marko Kešelj već tu i da će uskoro stići tandemJovanović - Janković, jasna je vizija - spoj evroligaškog iskustva i mladih domaćih igrača koji će predstavljati budućnost Crvene zvezde. Pritom, još se čeka ishod pregovora saNikolom Radičevićem.

Možda bi baš sada kockice mogle da se spoje, pa da Feldin i Nebojša Čović pruže ruku jedan drugom, posle neuspelog pokušaja pre dva leta. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar