Ово су планови и жеље Јунајтеда...

Сад још 85. 000. 000 за Перишића и Андерлехтов бисер, плус Ибра! Па да се спушта завеса. . . ! Планови Манчестер јунајтеда за наставак прелазног рока.

Фудбал 31.07.2017 | 00:00
Ово су планови и жеље Јунајтеда...
Пошто је Манчестер јунајтед договорио трансфер Немање Матића из Челсија и питање је само тренутка када ће исти бити озваничен, гигант са Театра снова може несметано да крене у решавање још два велика питања - потпис Ивана Перишића, замене за Маруана Фелаинија, плус продужетак сарадње са Златаном Ибрахимовићем, што је изричита Мурињова жеља.

Велики терет пао је Мурињу са леђа када је добио коначно "ДА" од бившег клуба из Лондона, коме би Јунајтед требало да уплати између 45.000.000 и 50.000.000 европских новчаница. Јер, сада ће новчана средства, отприлике нешто више од 80.000.000 евра, бити усмерено за још две куповине, после чега ће бити спуштена завеса на прелазни рок у Манчестеру. 

Прво и основно - Мурињо сада креће по Ивана Перишића! Милански лист Газета дело Спортпреко својих добро обавештених извора тврди да је Португалац коначно спреман да испуни Интеров захтев и искешира 53.000.000 евра како би добио једног од физички најспремнијих играча Серије А. Досад се Јунајтед „вртео“ на сумама између 40.000.000 и 45.000.000 евра, што није било довољно да би се добио потврдан одговор са стадиона Ђузепе Меаца. 

На прагу уласка у други и последњи месец прелазног рока, а пред сам почетак сезоне (прва утакмица 8. августа против Реала у Суперкупу Европе) Мурињо жели да има комплетан тим којим ће кренути у напад на Премијер лигу и све остале домаће и европске трофеје. Зато ће, истиче се, наредну седмицу посветити Перишићевој куповини. 

Упитан после тријумфа над Челсијем да ли ће остати у Интеру и наредне сезоне Перишић није могао да изнесе конкретан одговор, што је само појачало тврдње да се овог лета сели на Олд Трафорд. Проблем, додуше, могао би да представља Лучано Спалети, који не жели да Интер прода хрватског аса, посебно не у финишу прелазног рока, јер неће имати довољно времена да пронађе адекватну замену. Ако би се посао завршио у наредних десетак дана, вероватно би Неразури пристали на тражену суму новца. Или чак на комбинацију о којој се већ писало - новац, плус Антони Марсијал. Што би одговарало свим странама. 

То би, посебно, било изводљиво уколико Јунајтед парафира нови уговор са Златаном Ибрахимовићем. Перишић би био директна замена за Марсијала (позиција за позицију), док биИбрахимовић био главни конкурент Ромелуу Лукакуу за место центарфора. Што такођеМарсијал покрива, по потреби. 

За крај, Манчестер јунајтед покушаће да доведе и директну замену за Маруана Фелаинија. Први Мурињов избор је суперталентовани бисер Андерлехта Леандер Дендонкер! Мада би челници Андерлехта желели да задрже момка који је потпуно експлодирао прошле сезоне, Јунајтедови скаути већ су били неколико пута како би гледали Дендонкерове игре. 

Свесни су и у редовима белгијског шампиона да не би могли да остану имуни на Јунајтедове понуде, посебно ако оне буду у рангу између 25.000.000 и 35.000.000 евра.

„Желимо да га задржимо, али ако дође понуда у том рангу, имаћемо озбиљан проблем“, рекао је спортски директор Херман ван Холсбек.

Дендонкерова тржишна вредност постављена је на 38.000.000 евра и представља књишки прототип дефанзивног везисте. На лопти игра одлично с обе ноге и представља праву машину за прекидање противничких акција и „отварање“ офанзиве. 

Што се Фелаинија тиче, он више није једна од опција на Олд Трафорду и његов трансфер у Галатасарај све је извеснији, као што се већ и писало. Како јавља Гардијан, први човек ГалатеДурсун Озбек и још један угледни члан клупске управе требало би да допутују у Манчестер у понедељак или уторак како би договорили обештећење. Галатасарај је већ постигао договор с Фелаинијем на четворогодишњи уговор вредан укупно 16.000.000 евра, односно 4.000.000 годишње. 

Ако све ове послове успе да заврши Мурињо, Јунајтед ће бити у три главна конкурента за титулу, уз Челси и Манчестер Сити. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар