Ovo su planovi i želje Junajteda...

Sad još 85. 000. 000 za Perišića i Anderlehtov biser, plus Ibra! Pa da se spušta zavesa. . . ! Planovi Mančester junajteda za nastavak prelaznog roka.

Fudbal 31.07.2017 | 00:00
Ovo su planovi i želje Junajteda...
Pošto je Mančester junajted dogovorio transfer Nemanje Matića iz Čelsija i pitanje je samo trenutka kada će isti biti ozvaničen, gigant sa Teatra snova može nesmetano da krene u rešavanje još dva velika pitanja - potpis Ivana Perišića, zamene za Maruana Felainija, plus produžetak saradnje sa Zlatanom Ibrahimovićem, što je izričita Murinjova želja.

Veliki teret pao je Murinju sa leđa kada je dobio konačno "DA" od bivšeg kluba iz Londona, kome bi Junajted trebalo da uplati između 45.000.000 i 50.000.000 evropskih novčanica. Jer, sada će novčana sredstva, otprilike nešto više od 80.000.000 evra, biti usmereno za još dve kupovine, posle čega će biti spuštena zavesa na prelazni rok u Mančesteru. 

Prvo i osnovno - Murinjo sada kreće po Ivana Perišića! Milanski list Gazeta delo Sportpreko svojih dobro obaveštenih izvora tvrdi da je Portugalac konačno spreman da ispuni Interov zahtev i iskešira 53.000.000 evra kako bi dobio jednog od fizički najspremnijih igrača Serije A. Dosad se Junajted „vrteo“ na sumama između 40.000.000 i 45.000.000 evra, što nije bilo dovoljno da bi se dobio potvrdan odgovor sa stadiona Đuzepe Meaca. 

Na pragu ulaska u drugi i poslednji mesec prelaznog roka, a pred sam početak sezone (prva utakmica 8. avgusta protiv Reala u Superkupu Evrope) Murinjo želi da ima kompletan tim kojim će krenuti u napad na Premijer ligu i sve ostale domaće i evropske trofeje. Zato će, ističe se, narednu sedmicu posvetiti Perišićevoj kupovini. 

Upitan posle trijumfa nad Čelsijem da li će ostati u Interu i naredne sezone Perišić nije mogao da iznese konkretan odgovor, što je samo pojačalo tvrdnje da se ovog leta seli na Old Traford. Problem, doduše, mogao bi da predstavlja Lučano Spaleti, koji ne želi da Inter proda hrvatskog asa, posebno ne u finišu prelaznog roka, jer neće imati dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamenu. Ako bi se posao završio u narednih desetak dana, verovatno bi Nerazuri pristali na traženu sumu novca. Ili čak na kombinaciju o kojoj se već pisalo - novac, plus Antoni Marsijal. Što bi odgovaralo svim stranama. 

To bi, posebno, bilo izvodljivo ukoliko Junajted parafira novi ugovor sa Zlatanom Ibrahimovićem. Perišić bi bio direktna zamena za Marsijala (pozicija za poziciju), dok biIbrahimović bio glavni konkurent Romeluu Lukakuu za mesto centarfora. Što takođeMarsijal pokriva, po potrebi. 

Za kraj, Mančester junajted pokušaće da dovede i direktnu zamenu za Maruana Felainija. Prvi Murinjov izbor je supertalentovani biser Anderlehta Leander Dendonker! Mada bi čelnici Anderlehta želeli da zadrže momka koji je potpuno eksplodirao prošle sezone, Junajtedovi skauti već su bili nekoliko puta kako bi gledali Dendonkerove igre. 

Svesni su i u redovima belgijskog šampiona da ne bi mogli da ostanu imuni na Junajtedove ponude, posebno ako one budu u rangu između 25.000.000 i 35.000.000 evra.

„Želimo da ga zadržimo, ali ako dođe ponuda u tom rangu, imaćemo ozbiljan problem“, rekao je sportski direktor Herman van Holsbek.

Dendonkerova tržišna vrednost postavljena je na 38.000.000 evra i predstavlja knjiški prototip defanzivnog veziste. Na lopti igra odlično s obe noge i predstavlja pravu mašinu za prekidanje protivničkih akcija i „otvaranje“ ofanzive. 

Što se Felainija tiče, on više nije jedna od opcija na Old Trafordu i njegov transfer u Galatasaraj sve je izvesniji, kao što se već i pisalo. Kako javlja Gardijan, prvi čovek GalateDursun Ozbek i još jedan ugledni član klupske uprave trebalo bi da doputuju u Mančester u ponedeljak ili utorak kako bi dogovorili obeštećenje. Galatasaraj je već postigao dogovor s Felainijem na četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 16.000.000 evra, odnosno 4.000.000 godišnje. 

Ako sve ove poslove uspe da završi Murinjo, Junajted će biti u tri glavna konkurenta za titulu, uz Čelsi i Mančester Siti. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar