Матић ипак постаје најскупљи Србин у историји!

Челси коначно пушта Матића?! Острвски медији по ко зна који пут најављују трансфер репрезентативца Србије у Манчестер јунајтед. "Скај спортс" пише да је дефинитивна цена 40 милиона фунти. Везиста Челсија Немања Матић ипак ће прећи у Манчестер Јунајтед и постати најскупље плаћени српски фудбалер икада, јавља Скај Спорт.

Фудбал 30.07.2017 | 20:30
Матић ипак постаје најскупљи Србин у историји!
Матић - Јунајтед: ГОТОВО!!! Промоција наредне седмице! Договорени сви детаљи, само се чека озваничење сарадње.

Иако се пре две недеље чинило да нема ништа од посла, јер је Челси био љут на Јунајтед због "отимања" Ромелуа Лукакуа, лондонски клуб је попустио и последње вести говоре да ће прелазак Матића на Олд Трафорд бити озваничен у наредним данима.

Матић ће задужити опрему Јунајтеда у трансферу вредном измешу 37 и 45 милиона евра, преносе бројни медији са Острва.

Из трке за двадесетосмогодишњим српским репрезентативцем повукао се Јувентус јер се окренуо јефтинијим варијантама – Блезу Матудију из ПСЖ и Стивену Н'Зонзију из Севиље, па је Челси морао Матића да га пусти да поново сарађује са Жозеом Мурињом.

Матић завршава други мандат у Челсију са титулом првака Енглеске, а играо је још за Бенфику, Витесе, Кошице и Колубару.

Немања Матић испратио је екипу Челсија на турнеју по Далеком истоку, а у понедељак ће и дочекати саиграче у клупском тренинг центру, пошто се још увек налази "ни на небу, ни на земљи".

Ипак, према писању "Скај спортса", то би наредних дана могло да се промени, јер је клуб, као "гест добре воље" због доприноса који је Матић дао освајању две титуле првака Енглеске (2015, 2017), спреман да га коначно пусти у Манчестер јунајтед!

Цена је 40 милиона фунти и репрезентативац Србије би, ако све буде у реду, могао да 8. августа буде са "црвеним ђаволима" у Скопљу, на утакмици за Суперкуп Европе против Реала.

Наравно и пет дана касније, на мечу првог кола Премијер лиге против Вест Хема.

Власник "плаваца" Роман Абрамович желео је да Матића прода Јувентусу, након што се почетком јула наљутио на Јунајтед због изгубљене трке за Лукакуом из Евертона, али је та комбинација пропала када се Србин није договорио са торинским црно-белима око личних услова.

У Челсију су свакако свесни да би евентуални Матићев останак на Стамфорд Бриџу после свега би могао да буде контрапродуктиван и по њега и по клуб, поготово што му је доведена замена у лику Тиемуа Бакајока из Монака, а менаџер Антонио Конте прижељкује још једно појачање на средини терена.

Нама остаје само да "навијамо" за што брже разрешење статуса репрезентативног "везисте", јер је до важних утакмица у квалификацијама за Светско првенство, против Молдавије и Републике Ирске, остало тек нешто више од месец дана и потребан нам је Немања Матић у топ форми!

Чекању је дошао крај - Немања Матић ће већ од наредне седмице задужити опрему Манчестер јунајтеда, ексклузивно јављаСкај Спорт!

Матић је данас договорио све детаље уговора са Црвеним ђаволима, али се исти још држе у тајности. Оно што је извесно јесте да ће Немања Матић у наредним данима готово сигурно постати најплаћенији српски фудбалер свих времена. Мада се и износ обештећења још не открива, последње информације с Острва указују да би Челси могао да инкасира чак 45.000.000 евра! Чак и ако буде 37.000.000 европских новчаница, што је сума са којом се првобитно баратало,Матић ће стати на пиједестал и питање је када ће га и ко заменити на тој позицији. 

Угледни британски спортски сајт пише да су последњих дана отклоњене све, па и најмање препреке на путу реализације толико чеканог трансфера. Челсијев менаџер Антонио Конте, а посебно власник енглеског шампиона Роман Абрамович били су љути на Манчестер јунајтед и Жозеа Муриња што су им украли Ромелуа Лукакуа испред носа, због чега је руски олигарх првобитно ставио вето на Матићев трансфер у Јунајтед. 

Због тога је практично до јутрос Јувентус фигурирао као клуб у којем ће момак са Уба наставити каријеру. Међутим, ствари су се драстично промениле последњих дана, због чега је посао завршен на задовољство све три стране. 

Подсетимо, Немања Матић је добио Контеову дозволу да прескочи предсезонску турнеју по Далеком Истоку како би договорио трансфер и пронашао нови клуб. 

Званични прелазак у Манчестер јунајтед и медицински прегледи у новом клубу требало би да буду обављени најкасније до петка! 

Срећно у наставку каријере, Немања! 

Можда му трансфер у Јунајтед буде и поклон за 29. рођендан, који ће прославити 1. августа!

Српски фудбалер за кога је издвојено највише новца јесте штопер Никола Максимовић. кога је Наполи платио Торину 29 милиона евра прошлог лета.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар