Matić ipak postaje najskuplji Srbin u istoriji!

Čelsi konačno pušta Matića?! Ostrvski mediji po ko zna koji put najavljuju transfer reprezentativca Srbije u Mančester junajted. "Skaj sports" piše da je definitivna cena 40 miliona funti. Vezista Čelsija Nemanja Matić ipak će preći u Mančester Junajted i postati najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada, javlja Skaj Sport.

Fudbal 30.07.2017 | 20:30
Matić ipak postaje najskuplji Srbin u istoriji!
Matić - Junajted: GOTOVO!!! Promocija naredne sedmice! Dogovoreni svi detalji, samo se čeka ozvaničenje saradnje.

Iako se pre dve nedelje činilo da nema ništa od posla, jer je Čelsi bio ljut na Junajted zbog "otimanja" Romelua Lukakua, londonski klub je popustio i poslednje vesti govore da će prelazak Matića na Old Traford biti ozvaničen u narednim danima.

Matić će zadužiti opremu Junajteda u transferu vrednom izmešu 37 i 45 miliona evra, prenose brojni mediji sa Ostrva.

Iz trke za dvadesetosmogodišnjim srpskim reprezentativcem povukao se Juventus jer se okrenuo jeftinijim varijantama – Blezu Matudiju iz PSŽ i Stivenu N'Zonziju iz Sevilje, pa je Čelsi morao Matića da ga pusti da ponovo sarađuje sa Žozeom Murinjom.

Matić završava drugi mandat u Čelsiju sa titulom prvaka Engleske, a igrao je još za Benfiku, Vitese, Košice i Kolubaru.

Nemanja Matić ispratio je ekipu Čelsija na turneju po Dalekom istoku, a u ponedeljak će i dočekati saigrače u klupskom trening centru, pošto se još uvek nalazi "ni na nebu, ni na zemlji".

Ipak, prema pisanju "Skaj sportsa", to bi narednih dana moglo da se promeni, jer je klub, kao "gest dobre volje" zbog doprinosa koji je Matić dao osvajanju dve titule prvaka Engleske (2015, 2017), spreman da ga konačno pusti u Mančester junajted!

Cena je 40 miliona funti i reprezentativac Srbije bi, ako sve bude u redu, mogao da 8. avgusta bude sa "crvenim đavolima" u Skoplju, na utakmici za Superkup Evrope protiv Reala.

Naravno i pet dana kasnije, na meču prvog kola Premijer lige protiv Vest Hema.

Vlasnik "plavaca" Roman Abramovič želeo je da Matića proda Juventusu, nakon što se početkom jula naljutio na Junajted zbog izgubljene trke za Lukakuom iz Evertona, ali je ta kombinacija propala kada se Srbin nije dogovorio sa torinskim crno-belima oko ličnih uslova.

U Čelsiju su svakako svesni da bi eventualni Matićev ostanak na Stamford Bridžu posle svega bi mogao da bude kontraproduktivan i po njega i po klub, pogotovo što mu je dovedena zamena u liku Tiemua Bakajoka iz Monaka, a menadžer Antonio Konte priželjkuje još jedno pojačanje na sredini terena.

Nama ostaje samo da "navijamo" za što brže razrešenje statusa reprezentativnog "veziste", jer je do važnih utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Moldavije i Republike Irske, ostalo tek nešto više od mesec dana i potreban nam je Nemanja Matić u top formi!

Čekanju je došao kraj - Nemanja Matić će već od naredne sedmice zadužiti opremu Mančester junajteda, ekskluzivno javljaSkaj Sport!

Matić je danas dogovorio sve detalje ugovora sa Crvenim đavolima, ali se isti još drže u tajnosti. Ono što je izvesno jeste da će Nemanja Matić u narednim danima gotovo sigurno postati najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena. Mada se i iznos obeštećenja još ne otkriva, poslednje informacije s Ostrva ukazuju da bi Čelsi mogao da inkasira čak 45.000.000 evra! Čak i ako bude 37.000.000 evropskih novčanica, što je suma sa kojom se prvobitno baratalo,Matić će stati na pijedestal i pitanje je kada će ga i ko zameniti na toj poziciji. 

Ugledni britanski sportski sajt piše da su poslednjih dana otklonjene sve, pa i najmanje prepreke na putu realizacije toliko čekanog transfera. Čelsijev menadžer Antonio Konte, a posebno vlasnik engleskog šampiona Roman Abramovič bili su ljuti na Mančester junajted i Žozea Murinja što su im ukrali Romelua Lukakua ispred nosa, zbog čega je ruski oligarh prvobitno stavio veto na Matićev transfer u Junajted. 

Zbog toga je praktično do jutros Juventus figurirao kao klub u kojem će momak sa Uba nastaviti karijeru. Međutim, stvari su se drastično promenile poslednjih dana, zbog čega je posao završen na zadovoljstvo sve tri strane. 

Podsetimo, Nemanja Matić je dobio Konteovu dozvolu da preskoči predsezonsku turneju po Dalekom Istoku kako bi dogovorio transfer i pronašao novi klub. 

Zvanični prelazak u Mančester junajted i medicinski pregledi u novom klubu trebalo bi da budu obavljeni najkasnije do petka! 

Srećno u nastavku karijere, Nemanja! 

Možda mu transfer u Junajted bude i poklon za 29. rođendan, koji će proslaviti 1. avgusta!

Srpski fudbaler za koga je izdvojeno najviše novca jeste štoper Nikola Maksimović. koga je Napoli platio Torinu 29 miliona evra prošlog leta.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar