Басконија води Маринковића за 500.000 евра?!

Евролигаш зове Вању Маринковића! Талентовани кошаркаш Партизана могао би да напусти матични клуб овог лета. Озбиљно обештећење у питању.  Уколико прихвати понуду Партизан би замену могао да пронађе у лику Андрије Стевановића.

Кошарка 30.07.2017 | 15:30
Басконија води Маринковића за 500.000 евра?!
Партизан полако склапа тим за наредну сезону, а чини се да би нови тренер Мирослав Николић могао да буде лишен услуга талентованог бека Вање Маринковића који је добрим партијама, нарочито током Европског првенства за младе, привукао пажњу Евролигаша.

Према писању "Вечерњих Новости", Маринковић је на мети шпанске Басконије која је незванично спремна да за њега "изброји" 500.000 европских новчаница.

Маринковић има уговор на још годину дана са Партизаном, а први контакти између клуба из Виторије и црно-белих су успостављени, док је наводно већ спремна његова замена.

Басконија се намерила да Партизану узме једног од носилаца игре, пишу Вечерње Новости.Вања Маринковић импресионирао је скауте клуба из Виторије, који су с великом пажњом пратили издања талентованог бека црно-белих на Европском првенству за играче до 20 година, после чега је клуб из Баскије одлучио да крене у офанзиву.

С обзиром на то да Маринковић има важећи уговор са Партизаном на још сезону, челници Басконије су контактирали клуб из Хумске и доставили конкретну понуду, која се не одбија. Према незваничним информацијама, ради се о суми до 500.000 евра на име обештећења, што би после одласка Богдана Богдановића у Фенербахче 2014. године био највећи трансфер црно-белих, а у рангу неких ранијих из овог миленијума (не рачунајући одласке у НБА).

Уколико прихвати понуду Басконије, Партизан би замену могао да, такође незванично, пронађе у лику Андрије Стевановића, члана Динамика, момка који може да игра на обе бековске позиције, а који је претходна два лета био жеља црно-белих.

Дани расплета су пред нама...

"Новости" наводе да је једна од потенцијалних опција за Партизан досадашњи кошаркаш ДинамикаАндрија Стевановић, који подједнако добро игра позицијама плејмејкера и бека, и који је и претходних година био мета Партизана, да би прошле сезоне одлично играо у екипи коју је управо водио Николић.

За сада, Партизан је довео Обрада Томића и Џејмија Скина.

Вања Маринковић је од 2013. године у првом тиму Партизана, са којим је био првак Србије 2014. године, а прошле сезоне у АБА лиги је просечно бележио 7,6 поена по мечу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фенербахçе

01.08.2017 12:59

Вања Маринковић = Фенербахçе

ОДГОВОРИТЕ