Baskonija vodi Marinkovića za 500.000 evra?!

Evroligaš zove Vanju Marinkovića! Talentovani košarkaš Partizana mogao bi da napusti matični klub ovog leta. Ozbiljno obeštećenje u pitanju.  Ukoliko prihvati ponudu Partizan bi zamenu mogao da pronađe u liku Andrije Stevanovića.

Košarka 30.07.2017 | 15:30
Baskonija vodi Marinkovića za 500.000 evra?!
Partizan polako sklapa tim za narednu sezonu, a čini se da bi novi trener Miroslav Nikolić mogao da bude lišen usluga talentovanog beka Vanje Marinkovića koji je dobrim partijama, naročito tokom Evropskog prvenstva za mlade, privukao pažnju Evroligaša.

Prema pisanju "Večernjih Novosti", Marinković je na meti španske Baskonije koja je nezvanično spremna da za njega "izbroji" 500.000 evropskih novčanica.

Marinković ima ugovor na još godinu dana sa Partizanom, a prvi kontakti između kluba iz Vitorije i crno-belih su uspostavljeni, dok je navodno već spremna njegova zamena.

Baskonija se namerila da Partizanu uzme jednog od nosilaca igre, pišu Večernje Novosti.Vanja Marinković impresionirao je skaute kluba iz Vitorije, koji su s velikom pažnjom pratili izdanja talentovanog beka crno-belih na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, posle čega je klub iz Baskije odlučio da krene u ofanzivu.

S obzirom na to da Marinković ima važeći ugovor sa Partizanom na još sezonu, čelnici Baskonije su kontaktirali klub iz Humske i dostavili konkretnu ponudu, koja se ne odbija. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o sumi do 500.000 evra na ime obeštećenja, što bi posle odlaska Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče 2014. godine bio najveći transfer crno-belih, a u rangu nekih ranijih iz ovog milenijuma (ne računajući odlaske u NBA).

Ukoliko prihvati ponudu Baskonije, Partizan bi zamenu mogao da, takođe nezvanično, pronađe u liku Andrije Stevanovića, člana Dinamika, momka koji može da igra na obe bekovske pozicije, a koji je prethodna dva leta bio želja crno-belih.

Dani raspleta su pred nama...

"Novosti" navode da je jedna od potencijalnih opcija za Partizan dosadašnji košarkaš DinamikaAndrija Stevanović, koji podjednako dobro igra pozicijama plejmejkera i beka, i koji je i prethodnih godina bio meta Partizana, da bi prošle sezone odlično igrao u ekipi koju je upravo vodio Nikolić.

Za sada, Partizan je doveo Obrada Tomića i Džejmija Skina.

Vanja Marinković je od 2013. godine u prvom timu Partizana, sa kojim je bio prvak Srbije 2014. godine, a prošle sezone u ABA ligi je prosečno beležio 7,6 poena po meču.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

fenerbahçe

01.08.2017 12:59

Vanja Marinković = Fenerbahçe

ODGOVORITE