Звезда довела два српска НЦАА појачања!

КК Црвена звезда довела је још два појачања, након Марка Кешеља стигли су Никола Јовановић и Стефан Јанковић који су потписали трогодишње уговоре.  Центри из НЦАА јачају унутрашњу линију црвено-белих.  Црвено-бели ангажовали два кошаркаша која су претходних година наступали на америчким колеџима "Јужна Калифорнија УСЦ", односно "Мисури" и "Хаваји".

Кошарка 30.07.2017 | 15:00
Звезда довела два српска НЦАА појачања!
Црвена звезда је скинула БАТ и ескпресно почела да ствара тим за предстојећу сезону. После ангажовања некадашњег репрезентативца Србије Марка Кешеља у петак, који је потписао двогодишњи уговор, црвено-бели су на званичном сајту потврдили да су током суботе трогодишњу сарадњу парафирали центри Стефан Јанковић и Никола Јовановић.

Након одлазака - време је за појачања Црвене звезде.

У петак је са клубом са Малог Калемегдана уговор потписао Марко Кешељ, чека се финализација преговора са Николом Радичевићем, а званично је саопштено да су нове аквизиције талентовани српски кошаркаши који су наступали на америчким колеџима.

Канадски крилни центар српског порекла Стефан Јанковић (23, 211 цм), који је наступао за Универзитете "Мизури" и "Хаваји", и Никола Јовановић (23, 211), који може да игра на позицији "четворке" и "петице" и до сада је био члан "Јужне Калифорније УСЦ" - потписали су трогодишње уговоре са српским и јадранским шампионом.

Јовановић је претходно прошао све млађе категорије Црвене звезде и 2012. се преселио у САД где је прво играо у Џексонвили, а онда након УСЦ-а, у ком је био стандардни првотимац, покушавао је да се избори за уговоре у Лејкерсима и Пистонсима, за које је и одиграо неколико мечева.

Јовановић је 23-годишњи крилни центар/центар (211цм, 109кг) који је играо на универзитету Јужна Калифорнија до 2016, а претходних годину дана је провео у Развојној лиги у екипама Гранд Рапидс Драјв и Вестчестер Никс.

Прошле године је играо Летњу лиогу за Детроит Пистонсе и Лос Анђелес Лејкерсе, добио је уговор у Мичигену, али није дебитовао у НБА.

Текућег лета је играо Летњу НБА лигу за Чикаго Булсе и на четири меча просечно бележио 5,8 поена уз 3,5 скокова и једну асистенцију по утакмици.



Када је у питању Јанковић - он се још 1997. године преселио у Канаду (отац Драго Јовановић је био репрезентативац Југославије у фудбалу) и кроз летњу лигу је изборио уговор са Мајамијем, али је играо за развојне тимове "Су Фолс" и "Ири Бејхокс".

Подсетимо, Црвена звезда је остала без великог броја играча који су били носиоци прошле сезоне (Симоновић, Кузмић, Јовић, Гудурић, Џенкинс, Волтерс, Томпсон и Митровић) као и без тренера Дејана Радоњића.

Њега је пре десетак дана наследио Душан Алимпијевић.

Јанковић је 24-годишњи центар (211цм, 107кг) који је студирао на Мисурију и Хавајима до 2016, а прошле сезоне је играо такође у НБДЛ са Сијукс Фолс Скајфорс и Ајри Бејхокс.

Прошлог лета је кроз Летњу лигу изборио уговор са Мајами Хитом, али није наступио у НБА. Овог јула је такође играо Летњу лигу за Орландо и на две утакмице имао просек од девет поена уз два скока по утакмици.

Рођен је у Београду, има позив селекције Канаде у коју се доселио са породицом 1997. године, али још није одучио да ли ће да заигра јер чека шансу да се наметне селектору Србије.



Извор: Б92/мондо.рс/

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар